Yaklaşık 4 buçuk ayda kurulmayan orman, Başbakan ve Çevre Orman Bakanı’nın ilçeye gelmesinden 1 gün önce kuruldu. Apar topar yoldan görünecek şekilde 20 ağaç dikilen sözde ormanın geri kalan kısmının ağaçlandırılması ise yetiştirilemedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Fethiye’ye gelmesi yıllardır yapılmayan birçok işinde jet hızıyla yapılmasını sağladı. Fethiye Kaymakamlığı hızlı bir yenilenme çalışmasına girerken, binanın hemen önüne 3 günde Atatürk büstü yerleştirildi. İlçenin birçok yerinde gözle görünen eksiklikler tamamlandı. Fakat jet hızıyla yapılan en ilginç çalışma “Şehitler Ormanı” oldu.

2 Eylül 2010 tarihinde ilçeye gelen Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Şehit Adem Şimşek adına orman oluşturulmasını istemişti. O orman 4 buçuk aylık sürede oluşturulmadı. Fakat Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Ocak’ta Fethiye’ye geleceğinin belirtilmesinin ardından çalışmalar başlatıldı. Başbakan’ın ilçeye gelmesine 3 gün kala Zorlar Mevki’nde bir alan boşaltıldı. Ziyarete bir gün kala ise “Şehitler Ormanı” levhası asıldı. Apar topar yoldan görünecek şekilde 20 ağaç dikilen alanın içerisi ise doldurulamadı. Şehide saygıyla yapılamayan ormanın Bakan korkusuyla kısa sürede tamamlanması hafızalarda üzücü bir detay olarak yerini aldı.
Editör: Haber Merkezi