9 aylık hamile olan Fatma Öztürk, doğum sancıları başlayınca yakınları tarafından Tavşanlı Doç. Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesine götürüldü. Öztürk, hastanede tek olan kadın hastalıkları ve doğum uzmanın izinli olması nedeniyle ambulansla 45 kilometre mesafedeki Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Fatma Öztürk, burada yapılan tetkiklerinde karnındaki bebeğin ölmüş olduğu belirlendi.

Sezaryenle karnındaki ölü bebeği alınan Fatma Öztürk, yoğun bakım servisinde 3 gün kaldıktan sonra taburcu edilerek tekrar Tavşanlı ilçesine döndü. Öztürk, ilçede kadın doğum uzmanı doktor bulamadıkları için bebeğinin öldüğünü söyleyerek şöyle konuştu:

"Hamileliğim boyunca hiçbir sorunum yoktu ve her ay kontrollerimi oluyordum. Kanamam oldu ve Tavşanlı'daki devlet hastanesine gittim. Orada bana acilen sezaryen olmam gerektiğini söylediler. Hastanedeki tek doğum doktorunun izinli olması nedeniyle beni Kütahya'ya sevk ettiler. Ambulans ile oraya gidene kadar karnımdaki bebek ölmüş. Eğer Tavşanlı'da bir doktor olsaydı çocuğum ölmeyecekti."

Asgari ücretle özel bir işyerinde işçi olarak çalışan Fatma Öztürk'ün eşi Hüseyin Öztürk de "Benim çocuğum göz göre göre öldü. Eşimi acilen Tavşanlı'daki hastaneye götürdük. Hemşireler çocuğun kalp atışlarının olduğunu ancak burada doğum yaptıracak doktorun bulunmadığını söylediler. Kadın doğum doktoru bulunmadığı için çocuğumu göz göre göre kaybettik. Başkaları da bu şekilde çocuklarını kaybetmesin, ilçemize kadın doğum uzmanı doktorlar gönderilsin" dedi.

Öztürk çifti, kaybettikleri çocukları için giysiler aldıklarını belirterek, "Bebeğimize İsmail adını verecektik" dediler.
Editör: Haber Merkezi