Bodrum'da sabah saatlerinden bu yana etkili olan kuvvetli sağanak, günlük yaşamını olumsuz etkiliyor.

Bodrum Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre, ilçede sabah saatlerinden bu yana kuvvetli sağanak etkili oluyor. Sağanak nedeniyle yaklaşık 4 saatte metrekareye 36.4 kilogram yağış düştü.

Yağış nedeniyle dağlardan gelen taş ve kaya parçaları sonucu Bodrum-Turgutreis karayolunda trafik aksadı. Yol, iş makinelerinin yardımıyla açılabildi. Karayolunda ulaşım, trafik polisleri ve belediye ekiplerince kontrollü olarak sağlanıyor.

Bitez, Ortakent-Yahşi beldelerinde de sağanak nedeniyle cadde ve sokaklar dereye döndü, vatandaşlar ve sürücüler zor anlar yaşadı. Dereye dönen caddede araç trafiği bir süre aksadı. Bazı vatandaşlar, her yağışta Dere Sokağı'nın dereye döndüğünü ifade ederek, durumu protesto etmek için caddedeki su birikintisine olta attı.

Öte yandan Bitez beldesindeki mandalina bahçeleri de kuvvetli sağanaktan etkilendi. Mandalina bahçesinde bulunan bir evde su baskını yaşandı. Ev sahibi Göksel Balcı, "10 yıldan bu yana evimi su basıyor. Yetkililere söylediğimiz halde bir türlü çözüm bulunamadı. Çok mağduruz" dedi.

Halen devam eden kuvvetli yağışın bu gece ve yarın da etkili olacağı bildirildi.