Kaymakam Mehmet Gödekmerdan, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı’ndan birer temsilcinin de katılımıyla basın açıklaması yaparak hanutçuluğa karşı başlatılan mücadele ilgili değerlendirmelerde bulundu. "Bodrum’un hanutçulukla kirlenmesine izin vermeyeceğiz" diyen Kaymakam Gödekmerdan, işletmeleri bir kez daha uyardı.

Gödekmerdan, hanutçulura karşı denetimlerin sürdüğünü belirtti. Kaymakam Gödekmerdan, "Yasalarımıza göre hanutçuluk suç. Turistleri rahatsız etmek suretiyle bir mal veya hizmet satmak hanutçuluktur. Turizmin gözbebeği olmuş Bodrum’da hanutçuluk yapılmasını istemiyoruz. Buna göz yummayacağımızı daha önce defalarca söyledik. Bütün ikazlarımıza rağmen işletmelerde hanutçuluk devam etti. Esnafımız bu yıl da, hanutçuluğun üzerine gidilmeyeceğini zannetti" dedi.

Gödekmerdan, Mayıs’ta 12, Haziran ayında ise 8 işletmenin hanutçuluk nedeniyle kapatıldığına dikkati çekti. Kaymakam Gödekmerdan, "Denetimlerimizin tamamı görüntülü, tutanaklar ve şikayet dilekçeleriyle belgeli. Hanutçulukla ilgili 30 güne kadar kapatma cezası uygulamamız gerekiyor. Ancak, biz 15 gün uyguladık. Amacımız, hanutçuluğun önlenmesi. Hanutçuluk yapılmadan da turizm yapılır. Turist mağazaya gidiyor, alışveriş yapmadan çıkmak istiyor ancak esnaf bu turisti dövüyor. Böyle turizm olmaz. Bu esnaf arkadaşlar bugünü düşünüyor, turizm zarar görmüş umurlarında değil. Görevimizi yapıyoruz, suçlu duruma düşüyoruz. Onlar hanutçuluk yapıyor haklı çıkıyor. Ancak, yine de biz görevimizi yapmaya devam edeceğiz. Eylem yapan esnaf, 'Hello, dedik kapatıldık' diyorlar. Böyle bir uygulama yok. Bizim kapatma cezası verdiğimiz işletmeler görüntülerle tespit edilmiş işletmeler" diye konuştu.

Mehmet Gödekmerdan, uygulama nedeniyle Bodrumlular’dan ev esnafın büyük kesiminden teşekkür mesajları aldıklarını da vurgulayarak, hanutçulara karşı asla taviz vermeyeceklerini kaydetti.

Önceki gün, hanutçuluk yaptıkları gerekçesiyle katapılan işyerlerinin sahip ve çalışanları protesto gösterisi düzenlemişti.
Editör: Haber Merkezi