İnşaat sahiplerinden Seymen Ali Sekban, yaptığı açıklamada, Cumhuriyet Mahallesindeki 6 katlı konut inşaatına başlamadan önce Türk Telekom Aydın Müdürlüğüne direğin kaldırılması için müracaatta bulunduklarını ancak sonuç alamadıklarını söyledi. 

İnşaatı durdurmalarının mümkün olmadığını, bu nedenle balkon kısmına denk gelen telefon direğini de inşaata dahil ettiklerini belirten Sekban, Rizeli olmaları nedeniyle pratik Karadeniz zekasını devreye soktuklarını dile getirerek şunları kaydetti:

"İnşaata başlamadan önce müracaatta bulunmamıza rağmen ne bize bir yanıt verildi ne de direk araziden kaldırıldı. Normalde direği kaldırıp kabloları yerin altına almaları gerekiyordu. Telefon direği balkon kısmına denk geliyordu. Yetkililerden sonuç alamayınca pratik Karadeniz zekasını kullanıp direği balkonun ortasında bıraktık. İlginç bir görüntü oluştu. İnşaat bittiğinde direk halen kaldırılmamış olursa kesmek zorunda kalacağız. İnşallah böyle bir durumla karşılaşmayız."

"Kısa süre içerisinde kaldıracağız"

Türk Telekom Aydın Erişim Planlama ve Yatırım Müdürü Mustafa Karahan ise inşaat alanında bulunan telefon direğinin kaldırılması için çalışmalara başladıklarını belirterek, "Ancak inşaat ve saha çalışmaları nedeniyle biraz gecikme oldu. Hafta sonuna kadar direği oradan kaldıracağız" dedi.
Editör: Haber Merkezi