Van Erçiş’te meydana gelen depremden 8 saat sonra yaralı olarak kurtarılan lise öğrencisi, 16 gündür tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Lise son sınıf öğrencisi olan Aydın Şener(16) memleketi olan Muğla’nın Fethiye ilçesinde gözyaşları ile toprağa verildi.

Fethiye’nin Kemer beldesine bağlı Güneşli köyünde yaşayan Aydın Şener, lise öğrenimini tamamlamak üzere 2 yıl önce abisi Mehmet Şener’in yanına Van’ın Erciş ilçesine gitti. Ünseli Mehmet Bey Lisesi'nde matematik öğretmeni olan ağabeyinin yanında kalan Aydın Şener, burada dershaneye yazılarak üniversiteye hazırlanmaya başladı. Lise son sınıf öğrencisi olan Aydın Şener, 23 Ekim'deki depreme Erciş ilçesinde bir kafede yakalandı. Yaklaşık 8 saat enkaz altında kaldıktan sonra göçük altından çıkarılan Aydın Şener, Diyarbakır’da tedavi altına alındı. Kol ve bacaklarında ezilmeler olan Şener, 16 gündür sürdürdüğü hayat mücadelesini kaybetti.

Bayramın ikinci günü hayatını kaybeden Aydın Şener’in cenazesi ailesi tarafından Diyarbakır’dan alınarak memleketi Fethiye’ye getirildi. Güneşli köyünde kılınan cenaze namazının ardından Şener, gözyaşları ile toprağa verildi.

Van’ın Erciş ilçesinde öğretmenlik yapan ağabey Mehmet Şener, kardeşinin o gün dershaneye gitmek için evden çıktığını anlattı. Kardeşinin daha iyi bir üniversitede eğitim görmesi için yanına gelmesini istediğini anlatan Mehmet Şener, “Deprem olduğu gün de dershaneye gitti. Öğleden sonra dersi olduğu için öğle arasında eve değil kafeye gitmiş. Ve depreme burada yakalanmış. Depremin ardından hemen kendisini cep telefonundan aradım. Ulaşamayınca kendisinin kafede öğle yemeği yediğini öğrendim. Yaklaşık 8 saat süren arama kurtarma çalışmasının ardından sıkıştığı yerden çıkardık. 16 gündür de hastanede tedavi görüyordu.” dedi.
Editör: Haber Merkezi