Yapılan son değerlendirmelere göre Türkiye'nin genelinde aralıklarla görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; Kıyı Ege (İzmir, Aydın, Muğla ve Balıkesir'in batı ilçeleri) Çanakkale, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (20-50 mm), Antalya, Adana, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde kuvvetli (20-50 mm) ve yer yer çok kuvvetli (50-75 mm) olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı Kıyı Ege'de 1 ile 3 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, mevsim normalleri civarında, iç kesimlerde yer yer altında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgar, genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; Kıyı Ege (İzmir, Aydın, Muğla ve Balıkesir'in batı ilçeleri) Çanakkale, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (20-50 mm), Antalya, Adana, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde kuvvetli (20-50 mm) ve yer yer çok kuvvetli (50-75 mm) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su baskını, taşkın, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekiyor.
Editör: Haber Merkezi