Fethiye Kaymakamlığı'nın ve Muğla il Çevre Müdürlüğü Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu'nun Kelebekler Vadisi'nde yapılmasına izin vermediği festivalle ilgili organizasyon sahipleri, ünlü sanatçıların konserlerini iptal etti. Festival adını kamp olarak değiştiren ve katılımcı sayısını da 800'e indiren organizasyon sahipleri festivali, sahne kurmadan deniz, su ve dağcılık etkinlikleri ile bitirecek.

Fethiye'nin Faralya köyünde bulunan ve endemik kelebeklerin yaşam alanını oluşturan Kelebekler Vadisi, bölgede yapılacak çadır festivali ile gündeme geldi. Tanınmış 6 sanatçının katılacağı açıklanan festival, çevrecilerin büyük tepkisini çekmişti. Çevreciler tarafından yürütülen çalışmalar sonuç verdi ve festival komitesi, sanatçıların konserlerini iptal etmek zorunda kaldı.

KAYMAKAMLIK VADİYE 800 KİŞİNİN GİREBİLECEĞİNİ AÇIKLADI

Ayrıca Fethiye Kaymakamlığı güvenlik gerekçesi ile bu kadar sayıda insanın bölgeye getirilemeyeceğini belirterek festivale izin vermedi. Kaymakamlık yetkilileri konuyla ilgili yaptıkları tebliğde; "Biz Fethiye Kaymakamlığı olarak tabiki isteğimiz insanların gelip burayı görmesi ve eğlenmesidir.Ancak sayınız çok yüksek bunu düşürmeniz ve sanatçılarınızı geri çekmeniz gerekmektedir idari mahkemenin ve jandarmanın kararı budur." ifadelerini kullandı. Bununla birlikte Kelebekler Vadisi'ndeki endemik türlerin yok olacağı kaygısını taşıyan Muğla il Çevre Müdürlüğü Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu da organizatörlerin başvurusunu reddetti.

FESTİVALİN ADI KAMP OLARAK DEĞİŞTİRİLDİ

Organizasyon Yöneticisi Fatih Sultan Aşan da gelişmeler sonrasında yazılı bir açıklama yayınlayarak tüm sanatçıları geri çektiklerini duyurdu. Sanatçıların marka hakkını korumak için böyle bir karar aldıklarını belirten Aşan, şu ifadeleri kullandı: "Kaymakamlığın bize verdiği komut doğrultusunda 24-25-26 Mayıs tarihinde katılım sayımız normal zamanlarda vadiye günlük katılım sayısı olan 800'dür. Bilmenizi isteriz ki adımız artık festival değil çadır kampıdır.Kampımızda sizi doğal bir ortamda yeşil alan üzerinde deniz etkinlikleri ücretsiz içecekli geceler,müzik şovları,dans dersleri , dalış dersleri ,dağcılık eğitimleri, su sporları aktiviteleri ile eğlendireceğiz. Kaymakamlık ve idari mahkemenin aldığı karar budur ki, festivalimize ancak sayılarımızı düşürerek ve büyük sahneler kurmayarak devam edeceğimizdir."
Editör: Haber Merkezi