Dalaman’a bağlı Kapıkargın Köyü sakinleri 2 B araziler yüzünden defalarca mahkemelere gidip geliyorlar. Köylüler kendi aralarında olduğu gibi; Hazine ve Orman İdaresi ile de mahkemelik olmuş durumda. Son olarak Kapıkargın Köyü’nde bulunan 2 B araziler üzerinde incelemelerde bulunmak üzere Hakim Burhan Binici Başkanlığı’ndaki bilirkişi heyeti Kapıkargın Köyü’ne geldi. Bilirkişi heyeti köyde köyün ileri gelenlerinden mahkemelik olan araziler hakkında bilgi aldı.
Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Kapıkargın Köyü Muhtarı Memiş Altın; “Köylümüz 2 B kanunu yüzünden mağdur durumda. Aileler içerisinde bile 2 B arazileri yüzünden kavgalar çıkmaya başladı. Dalaman Adliyesi 2B davaları ile dolu. Bu konunun büyüklerimiz tarafından bir an önce çözüme kavuşturulmasını istiyoruz” dedi.

Bilirkişi heyetinin Kapıkargın Köyü’ne geldiği sırada köyde bulunan İl Genel Meclis Üyesi Metin Duran ise; “kapıkargın Köyü’nde 2 B araziler yüzünden yaklaşık 250 kişi mağdur duruma düştü. Köylü kendi arasında, Hazine ile ve Orman İdaresi ile mahkemelik.2 B sorunu sadece Kapıkargın Köyü’nün değil, Dalaman’ın da büyük bir sorunu. AK Parti Hükümeti bu sorunu 9 yıldan bu yana iktidarı döneminde çözmeliydi. Şimdi seçim zamanında 2 B sorununuzu çözeceğiz diyerek insanları kandırıyorlar. Bizim amacımız köylümüzün mağduriyetinin giderilmesi. Bunu hangi parti yaparsa teşekkür ederiz” diye konuştu.