Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Milas’taki 300 yoksul aileyi ev sahibi yapacak proje yer teslim tarihinden yaklaşık 45 gün sonra yüklenici firma tarafından yapılmaya başlandı. 12 Ocak 2011 tarihinde ihalesi yapılan ve yoksul ailelerin ev sahibi olmasını amaçlayan 300 konutluk TOKİ projesi kapsamında, 1’er adet sosyal tesis, büfe, bin 500 kişilik paket arıtma ve Muğla Merkezde 1 adet 3043 kişilik ani ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi 3 Martta yapılan sözleşme ve sonrasında 7 Mart 2011 de yapılan yer teslim sürecinin ardından kurulan şantiye çalışmaları sonrası önceki gün alanda kazı çalışmalarına başlandı.


100 LİRA TAKSİT, 20 YIL VADE


TOKİ ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü işbirliği çerçevesinde yapılan yoksul konutları hiç peşinatsız, 240 ay (20 yıl) vadeli ve 100 liradan başlayan taksitlerle satılıyor. 20 yıl vadeli konutların taksitleri, normal satışlarda her yıl memur maaşına ve TEFE'ye endeksli olarak artırılacak. Söz konusu konutlarda sosyal ihtiyaçlar için, ayrı bir mekanda ortak televizyon izleme salonu, doktor odası, kafeterya ve yemek salonu da yer alacak.

45 metrekarelik 1 oda 1 salondan oluşan konutlara ek olarak, vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda TOKİ tarafından 50, 65 ve 71 metrekarelik 2 oda 1 salon konutlarda yapılacak.

Çalışmalarına başlanan proje için henüz başvuruların nereye ve nasıl yapılacağı bildirilmez iken, 6 Eylül 2012 de tamamlanacak olan proje 11milyon 290 bin TL’ye mal olacak.


YOKSUL GRUBU BAŞVURU ŞARTLARI


Projeye başvuru yapabilmek için, başvuru sahibinin;
1. T.C. vatandaşı olması,
2. Projenin bulunduğu il /ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya projenin bulunduğu il veya ilçe nüfusuna kayıtlı olması,
3. Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması ve Toplu Konut İdaresinden konut kredisi kullanmamış olması.
4. Kendisine eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı herhangi bir gayrimenkulün bulunmaması,
5. Başvuru sahibinin 25 yaş ve üzerinde olması, gerekmekte olup, ancak eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmamaktadır.
6. Sosyal Güvenlik Kurumuna tabi olmaması. Yeşil Kart sahipleri, 2022 Sayılı Kanun kapsamında maaş alanlar ve 3294 Sayılı Kanun kapsamında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu’ndan yararlananlar katılabilecek.
7. Ayrıca, yukarıdaki başvuru şartlarına sahip olan: 1. Kategori olan “En az %50 Özürlü Vatandaşlarımızın”, 2. Kategori olan “Diğer alıcı adaylarının” başvuruları ayrı olarak 2 kategoride kabul edilecektir. Bir hane halkı adına, yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına yalnızca bir adet başvuru yapılabilecek.