Bebeği babası Mehmet Özsoy'a teslim ettikten sonra bebeğin sağlık durumu hakkında bilgi veren Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ümit Pirim, bebeğin genel sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.

Tedavi süresince çocuğun beslenmesini düzene soktuklarını belirten Pirim, "Bebeğe, beslenmesinde sorun yaşanmaması için mama veriyoruz. Bebek 5 gündür servisimizde tedavi altında. Bebekte, sarılık tespit edilmişti. Yapılan müdahale ile sarılığı olağan sınırlara geldi. Bebeğin 1 aylık sürelerle rutin kontrolden geçirilmesinde fayda var. Bebeğin bakımı ve dikkat edilmesi gereken konuları babayla ve bebeğe bakacak olan yakınları ile paylaştık" dedi.

8 aylık doğan bebek İsmail'i tedavisinin ardından teslim alan acılı baba Mehmet Özsoy ise Allah'ın bebeğini ise kendisine bağışladığını anlatarak, "Oğluma ben bakacağım. Onu evlatlık vermem veya süt anneye vermem söz konusu değil. Bebeğimizin mutluluğunu ölen eşimle paylaşmayı çok isterdim. Bebeğime kavuşmak ayrı bir mutluluk, bu mutluluğu eşimle birlikte yaşamayı çok isterdim" diye konuştu.
Muğla'nın Çırpı köyünde yaşayan, 8 aylık hamile olduğu öğrenilen 19 yaşındaki Demet Özsoy, doğum sancısı başlayınca eşi ve yakınları tarafından Muğla Devlet Hastanesine getirilmiş, acil serviste doğumun başladığının fark edilmesi üzerine genç kadın, hastanenin kadın doğrum servisine kaldırılmıştı.

İlk müdahaleyi yapan doktorların yaptıkları kalp ve solunum masajına rağmen Özsoy, yaşamını yitirmiş, anneye yapılan müdahale sırasında başka bir sağlık ekibi de 8 aylık bebeğin sağlıklı bir şekilde dünyaya gelmesini sağlamıştı. 3 dakikalık operasyonla dünyaya gelen 2 kilo 300 gram ağırlığındaki erkek bebeğe "İsmail" adı verilmişti.
Editör: Haber Merkezi