Manisa’da yaşayan Ayşe Sarıtaş geçen 21 Şubat’ta Kuşlubahçe Mahallesi’ndeki Merkez Efendi İlkokulu’na gidip, 1/C sınıfı öğrencisi oğlu B.C.S. ile anasıfındaki 5 yaşındaki kızı B.S.’yi alıp, eve döndü. Yolda oğlunun durgun olmasından şüphelenen Sarıtaş, merak edip sorduğu sırada oğlunun göğsündeki kızarıklığı farketti. Bunun üzerine B.C.S., teneffüste sınıftaki kütüphanenin rafının asılınca üzerindeki dosyaların düştüğünü, bunun üzerine 43 yaşındaki öğretmeni H.K.Ç.’nin kendisini kazağından tutup, silkeleyerek tartakladığını anlattı. Ayşe Sarıtaş, durumu anlattığı 33 yaşındaki eşi Murat Sarıtaş ile birlikte polise gidip öğretmen H.K.Ç.’den şikayetçi oldu. Şikayet üzerine Çocuk Şubesi’nde pegagog eşliğinde ifadesine başvurulan B.C.S.’ye Manisa Devlet Hastanesi’nden darp raporu verildi.

Ertesi gün başka bir veli Nevin Acur ile görüşmek için gittikleri okulda oğlunun öğretmeni H.K.C. ile tartıştıklarını anlatan Ayşe Sarıtaş, “Sinirlenip, çöp kovasına tekne attım. Bunun üzerine bana tokatla karşılık verdi. Müdüre şikayetçi oldum. Aynı gün rapor almış. Sınıfındaki öğrencileri bunun üzerine beşerli gruplar halinde başka sınıflara dağıtmışlar” dedi. Sarıtaş, dün öğretmen H.K.Ç.’nin de kendilerinden şikayetçi olduğunu belirten bir yazı aldıklarını da aktardı.

Öğretmen H.K.Ç., kendisine telefonla ulaşan DHA muhabirine konunun ilgili makamlara intikal ettiğini belirterek, “Devlet memuru olduğum için konuşamam” demekle yetindi.

Manisa Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy ise olayın ardından okula müfettiş gönderdiğini belirterek, “Öğretmenin raporlu olması nedeniyle okula gelmediği için ifadesi alınamadı. Müfettişler, öğretmenin rapor süresinin dolmasının ardından kanuni işlem neyi gerektiriyorsa yapacak” dedi.

Editör: Haber Merkezi