Marmaris İlçe Turizm Danışma Müdürlüğü'nde 3 yıldan bu yana memur olarak çalışan Leyla Cinbolat, geçen cumartesi günü, ilçeye bağlı Orhaniye Köyü'ndeki evinin balkonundan düştü. Yıkadığı battaniyeyi kuruması için asmak isterken düşen ve hastaneye kaldırılıp tedaviye alınan Cinbolat, dün akşam yaşam savaşını kaybetti.

Olayı haber alıp Gaziantep'ten Marmaris'e gelen Cinbolat'ın ablası Tülin Cinbolat, kardeşinin vasiyeti üzerine organları bağışladı. Bunun üzerine harekete geçildi. İzmir ve İstanbul'dan gelen ekipler, gece yarısı, Marmaris Devlet Hastanesi'nde operasyona başladı. Cinbolat'tan alınan alınan karaciğer, kornea, böbrekler ve kalp kapakçıkları Dokuz Eylül Üniversitesi ile Şifa Hastanesi'ne karayoluyla, akciğer de hava yoluyla İstanbul Koşuyolu Hastanesi'ne götürüldü. Bağışlanan organların 8 kişiye umut olacağını belirten Marmaris Devlet Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Dr. Yıldıray Tabel, şöyle dedi:

"Beyin ölümü gerçekleşen Cinbolat'ın organlarının bağışlanması için ablasından talep geldi. Gerekli yazışmalar yapıldığında bazı organların İzmir de iki ve İstanbul da bir hastanede ihtiyaç olduğunu bildirildi. Hastanemizde Cinbolat'ın organları alınarak gelen organ nakli ekibine teslim edildi.''

Organları bağışlanan Leyla Cinbolat'ın Karate de siyah kuşak sahibi olduğu ve hakemlik yaptığı belirtildi.

Editör: Haber Merkezi