Dün sondajın yapıldığı alandaki patlamada çamur, kuyudan çıkan gazın yoğunluğuyla metrelerce yükseğe fışkırdı. İlkinden bu yana meydana gelen altı tane patlamadan sonra köylüler yine tedirgin olmaya başladı. Sondaj çalışması yapan firmanın enerji koordinatörü Metin Yazman, “Kuyuyu betonla kapatacağız. Verimli bir kuyu, gerekli görülürse yeniden açılabilir.” dedi. Alaşehir Kaymakamı Musa Uslan da kuyuyu kapatmak için yurtdışından makine getirileceğini belirterek, köylüler için korkulacak bir durumun söz konusu olmadığını söyledi. Bölgede yeni kuyu çalışmaları ise devam edecek.

Kuyudan çıkan çamuru kanallarla akıtmayı başaramayan firma, set yaparak büyük bir kuyu oluşturdu. Çıkan çamurlar burada biriktiriliyor, daha sonra kepçelerle kamyonlara yüklenerek Alkan Çayı'na boşaltılıyor. Yoğun gaz basıncından dolayı meydana gelen patlamaların, kuyu 200 metreyi geçtikten sonra koruma yapılmamasından kaynaklandığını belirten Kaymakam Uslan, kuyu ve çevresinde 50 dönüme yakın arazinin zarar göreceğinin tahmin edildiğini aktardı. Uslan, “İlk kez böyle bir durumla karşı karşıyayız. Tekniğini tam olarak bilmiyoruz. Kuyu, 200 metreye kadar korumalı. Gerisinde koruma olmadığı ve zemin yumuşak olduğu için gaz ve su çıkıyor. Kapatmak için yurtdışından makine gelecek, 15 gün içinde bekliyoruz. Kuyunun koruması, 600 metreye kadar yapılacak. Çok değerli bir kuyu, patlamalar durdurulursa kullanılacak. Önlemezse tamamen kapatılacak. Ayrıca kuyudan çıkan çamur, şu andaki bulgulara göre zararlı görünmüyor, bunu depoluyoruz. Köylüleri de konu hakkında bilgilendiriyoruz. En az zararla çıkmak için firma da biz de çalışıyoruz. Çamur ve suyu durduramazsak Çağlayan köyü yakınlarına kazılan alana depolayacağız. Bununla ilgili çalışmalar da devam ediyor. Her türlü tedbiri almaya çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

Kuynun patladığını haber alan çevre köyler ve ilçelerden görmeye gelenler oluyor. Görünce şakınlığını gizleyemeyen vatandaşlar, korkularını dile getiriyor. Firma görevlileri ise meraklıları patlama alanına yaklaştırmamaya çalışıyor.