Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, depremin bugün saat 13.10'da kaydedildiğini açıkladı. Yerin 5 kilometre derinliğindeki yer sarsıntısının merkez üssü Simav'ın İnlice Köyü olarak açıklandı. Simav'ın yanı sıra Kütahya ve Eskişehir'de de hissedilen depremde, ilk belirlemelere göre önemli hasar olmadı.

Simav Kaymakamı Yüksel Ünal, ilk tesbitlere göre kısan süren depremde herhangi bir can ve mal kaybının olmadığını söyledi. Demremin ardından ilçede okullarda öğrenciler ile hastanede hastalar önlem amacıyla dışarı çıkarıldı.

Simav'da 19 Mayıs 2011 tarihinde de 5.9 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti.


4.7 BÜYÜKLÜĞÜNDE İKİNCİ DEPREM


Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, 1 dakika sonra saat 13.11'de yine merkez üssü Kütahya'nın Simav ilçesinin İnlice Köyü olan 4.7 büyüklüğünde ikinci deprem meydana geldiğini bildirdi. Yerin 6 kilometre derinliğindeki ikinci deprem de Simav İlçesinin yanı sıra Kütahya kent merkezi ile diğer ilçelerinde ve Eskişehir'de hissedildi.

Depremi hisseden bazı Eskişehirliler ev ve işyerlerini terk ederek sokağa çıktı. Yetkililer Kütahya ve ilçelerinde ölen ya da yaralanan olmadığını bildirdi.

Editör: Haber Merkezi