İl jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler, turizm sezonunda piyasaya son kullanma tarihi geçmiş içki sürüleceği istihbaratını alınca araştırma başlattı. Avrupa’da üretilen bazı içkilerin Türkiye distribütörlüğünü yapan bir firmanın son kullanma tarihinin geçmesine rağmen alkollü içecekleri ithal ederek tarihlerini değiştirdikten sonra Bodrum, Marmaris, Fethiye gibi turistik bölgelerde piyasaya sürdüğü tespit edilmesi üzerine eş zamanlı baskınlar yapıldı.

Firmaya ait Ula ve Marmaris ilçelerinde bulunan iki ayrı depodaki aramalarda, farklı firmalara ait ithal edilmiş 28 bin 557 şişe tarihi geçmiş alkollü içecek ile şişelere yapıştırılmak üzere hazırlanmış kullanma tarihlerini gösteren çok sayıda etiket ele geçirildi. Soruşturma kapsamında Bodrum, Marmaris ve Fethiye ilçelerindeki başka depolarda yapılan aramalarda ise 1521 şişe kullanma süresi geçmiş içki bulundu. İthalatçı firma yetkilisinin ifadesine başvuran jandarma ekiplerinin, soruşturmayı derinleştirmeye ve kesilmiş faturalar üzerinden piyasaya sürülmüş diğer içkilere ulaşmaya çalıştığı belirtildi.

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı sorumluluğunda devam eden soruşturma kapsamında el konulan içkilerin Dalaman Gümrük Müdürlüğü’ne teslim edileceği bildirildi.
Editör: Haber Merkezi