Kemikler Köyü'nde önceki gün yedi saat süren sağanak yağışta sular altında kalan ev ve işyerlerinde bu sabahtan itibaren temizlik çalışmaları başladı. Çok sayıda tavuk ve küçükbaş hayvanın telef olmasına neden olan sel, ev ve işyerlerindeki eşyaları da kullanılamaz hale getirdi. Köylüler ve işyerlerinin sahipleri gün boyunca temizlik yaptı.

Sular çekildikten sonra evine girebilen profesyonel tur rehberi 51 yaşındaki Mustafa Çiftçi, "Yaklaşık 90 dönümlük tarım arazim zarar gördü, ev eşyalarım kullanılmaz hale geldi. Özellikle son 5-6 yıldır bölgedeki yapılaşma nedeniyle sel sularının akışı ve gideri değişti. Sürekli tedbir alınmasını istediğimiz halde yetkililer feryadımızı duymadı. Tüm köyde 200 bin liralık maddi zarar olduğunu sanıyorum" dedi.

Çok sayıda küçükbaş hayvanının telef olduğunu belirten Durdu Çakır da "Ahırdaki zeytinlerimiz ve yağlarımız da sel sularına kapılıp gitti. Bu toprakların sahibiyiz. Zamanında alınmayan önlemler ve yapılaşma sel felaketine neden oluyor" diye konuştu.

Milas Kaymakamı Bahattin Atçı sorunu çözmek için kanal açılması konusunda DSİ ve karayollarına gerekli başvuruları yaptıklarını belirterek, "Köy, Milas Belediyesi mücavir alanı içinde olduğu için kamulaştırma yapılamıyor. Belediyeden Kemikler Köyü'nü mücavir alan dışarısına çıkarmasını talep ettik. Üç yıldır hazırlığını yaptığımız Kemikler Dere ve Kanal Islah Çalışması Projesiyle bu sorunu kimsenin can kaybına neden olmadan çözmek istiyoruz. Konuyla ilgili hasar tespit çalışmalarımız devam ediyor. Hakları olanlara yasal çerçevede gereken yardım yapılacak" dedi.