Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektörlüğü, 23 Aralık 2010'da Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın ziyareti sırasında bir grup öğrenciyle eylem yapan Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Manisa İl Temsilcisi Erdem Özdemir'e vize sınavları öncesinde bir ay uzaklaştırma cezası verdi. Özdemir, cezanın bilerek sınavlara denk getirildiğini öne sürerek, "Cezayla, sınavlardan uzak tutarak bir yılıma ambargo koymak istiyor. Sayın Rektör hala öğrencisine kin güdüyor" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın 23 Aralık 2010 tarihinde CBÜ Rektörlüğü'ne ziyaretine tepki gösteren bir grup öğrenci protestoda bulundu. Protesto sırasında slogan atan öğrencilerin yanına Rektör Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli geldi. Kameraların önünde yaşanan tartışmalar sırasında Rektör Pakdemirli, 'Atatürk'ün gençleri görev başında' diye slogan atan öğrencilere, "Atatürk'ten sen görev alamazsın, görev aldıysan ben de sizi okuldan atarım. Cumhuriyeti savunacak biri varsa o da benim. Ben rektörüm. Siyasi slogan atarsanız üniversiteden atarım sizi" diye tepki gösterdi. TGB Manisa İl Temsilcisi ve Biyoloji Bölümü 3'üncü sınıf öğrencisi Erdem Özdemir, bu olayın ardından bir sürü gelişme yaşandığını ve son olarak da üniversiteden bir ay uzaklaştırma cezası aldığını söyledi. Özdemir, şöyle konuştu:

"Yaşanan eylemden bir ay sonra 24 Ocak 2011'de Rektörlük tarafından soruşturma açıldı. Ancak bizim soruşturmadan 5 ay sonra haberimiz oldu ve 11 Mayıs 2011'de savunmamız istendi. 32 arkadaşımız ile ifadelerimizi verdik. Temmuz 2011'de, iki dönem okuldan uzaklaştırma cezası alacağımıza ve son savunmamızı vermemize yönelik yazı gönderildi. Ağustos 2011'de ise bana bir ay okuldan uzaklaştırma cezası aldığımızın kesinleştiğine yönelik yazı ulaştı. Biz de vakit kaybetmeden avukatımız aracılığıyla Ekim ayında kararın bozulması için Manisa İdare Mahkemesi'ne başvurduk. Mahkeme rektörlüğün cezasına yürütmeyi durdurma kararı vererek sayın Rektör Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli'nin savunmasını istedi. Rektör'ün verdiği savunmanın ardından mahkeme geçen Kasım ayı içerisinde verdiği yürütmeyi durdurma kararını kaldırdı. Ancak davamız hala devam ediyor. Rektörlük de bunu fırsat bilerek vakit kaybetmeden 29 Kasım'da kesinleşmiş bir aylık okuldan uzaklaştırma cezasını tekrar bana gönderdi. Bu kararın benim sınavlarıma denk getirilmesi gerçekten ilginç bir olay."

Özdemir, vize sınavlarının 28 Kasım- 9 Aralık günleri arasında olduğunu ve şu anda hiçbir sınava giremediğini söyledi.

Özdemir, Rektör Pakdemirli'nin mahkemeye verdiği savunmasında delil olarak sunduğu iki öğrencinin ifadesinin şaibeli olduğunu da öne sürerek, "Sayın Pakdemirli'in delil olarak gösterdiği iki öğrencinin ifadeleri, sanki aynı kalıptan çıkmış gibi. İfade verenlerden biri AK Parti üniversite sorumlusu olması da ilginç bir tesadüf. Bizim dikkatimizi çeken en önemli nokta bu oldu" dedi.

BİZİ YILDIRAMAZLAR

Özdemir, Rektör Prof. Dr. Pakdemirli'nin asılsız ifadeler ve savunmayla kendilerine ceza vermek isteğini ileri sürerek, "Sayın Rektör hala, bir yıldır, öğrencisine kin güdüyor. Cezayla sınavlardan uzak tutarak, bir yılıma ambargo koymak istiyor. Ancak mahkeme hala sürüyor. İnanıyoruz ki mahkeme bizim için olumlu karar verecek. Savunmasında hep AK Parti aleyhine sloganlar attığımızı söylüyor. Eğer AK Parti aleyhine slogan atmak suç ise Rektör tarafını belli etmiştir. Bizim tarafımız bellidir. Biz Atatürkçü gençliğiz. Çeşitli senaryo saçması savunmalarla bizi yıldıramazlar. Hiçbir zaman izinsiz ve yasal olmayan bir eylem yapmadık. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız" dedi.

Rektör Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli ise sekreteri aracılığıyla, konuyla ilgili hiçbir görüş belirtemeyeceğini bildirdi.
Editör: Haber Merkezi