Denizli’de yaşayan Suna ve Hacı Teymür çifti satmak üzere evlerinin bahçesinde kazan içinde mısır kaynatmaya başladı. Bu sırada çiftin  oğulları Hakim Teymür oynarken, kaynar su bulunan kazan üzerine devrildi. Ağır yaralanan küçük çocuk ilk müdahalenin ardından İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Araştırma ve Eğitim Hastanesi’ne sevk edildi. Hastaneye ilk girdiklerinde oğlunun durumunun çok kötü olduğunu anlatan anne Suna Teymür şunları söyledi:

"Doktorlar hiç umutlu konuşmadı. Bize 'ancak yüzde 1 yaşama şansı var' dediler. Yanmayan bir tek yüzü ve ayaklarının tabanı kalmıştı. Büyük sıkıntılar çektik ama doktor ve hemşireler sanki kendi evlatlarıymış gibi ilgilendi Hakim’le. Bugünlere geldik. Yaklaşık 3 aydır buradayız ve nihayet taburcu oluyoruz."

Hakim’in tedavisini gerçekleştiren doktorlardan Op. Dr. Muharrem Akgüner, geldiğinde çocuğun durumunun çok ağır olduğunu belirterek şunları anlattı:

"Hakim servisimizde en uzun süre yatan hasta unvanını da almış oldu. Ayrıca iyileştirdiğimiz yanış seviyesi en yüksek hastaydı. Yüzü ve ayak tabanları dışında sadece bacak ve sağ kolunda küçük bir alan yanmamıştı. İşte o yanmayan yerlerden yama alarak kapanmayan yerleri kapattık. Yaşı henüz küçük olduğu için zamanla yaraları da iyileşecektir. Tabii iki yıl boyunca izlemeye devam edeceğiz. Küçük Hakim’in mucize gerçekleştirdiğini söylemek yanlış olmaz. Çünkü bizim bile ilk başta pek umudumuz yoktu."

AKCİĞER İFLAS ETTİ

Hastanenin Yoğun Bakım Ünitesi Sorumlusu Doç. Dr. Hasan Ağın, Hakim’in ilk yanık tedavisi yapıldıktan sonra akciğer ve bağırsak problemleri ile karşı karşıya kaldığını  söyledi. Dr. Ağın şunları kaydetti:

"Bilinci açıktı ama nefes almakta zorlanıyordu. Akciğerdeki problem tüm organlara yansıdı. Bir karar verdik ve Hakim’i uyutarak suni solunum cihazına bağladık. 10 gün sonra akciğerlerde düzelme başladı. Ölümcül bir tablo olmasına rağmen tedavide başarılı olduk. Durumu ne kadar kötü olsa da Hakim’in yaşama olan direnci sayesinde başarılı olduk diyebiliriz."

Yanık Servisi çalışanları, hastanenin maskotu haline gelen Hakim’i pasta keserek uğurladı.
Editör: Haber Merkezi