SAĞLIK

Ekmek ve patates pişirirken dikkat! Rengi koyulaşırsa...

Abone Ol


FSA, patates ve ekmek severleri de uyardı. Bu riskten korunmak için bu gıdaları rengi koyulaşmayacak şekilde pişirin.

Akrilamid maddesi ekmek, kek, bisküvi ve kahve gibi yüksek nişasta içeren ve 120 derecenin üzerinde pişirilen gıdalarda ortaya çıkıyor.

Pişirdiğiniz gıdanın rengi ne kadar koyulaşırsa, bu madde o kadar yüksek oluyor.

FSA başka bir uyarıyı da patatesin saklanma şekliyle ilgili yaptı. FSA'ya göre patatesi buzdolabında saklamalıyız.

Ancak konuyla ilgili açıklama yapan Kanser Araştırmaları Derneği sözcüsü, kanser ile akrilamid arasındaki ilişkinin insanlarda henüz kanıtlanmadığını da vurguluyor.