Oyunun sahnelendiği salona giden vergi memurları, satılan bilet sayısını sordu. Oyunu organize eden ve İzmir'de olduğu öğrenilen G.S.'ye telefonla ulaşan vergi memurları, satılan bilet sayısını öğrenemeyince tutanak tutup, ayrıldı.

Geçen kasım ayında Bodrum'da engelli yakınları, işadamları, çeşitli kurum ve kuruluşları telefonla arayan bazı kişiler, Bodrum Sağlık Vakfı Engelliler Rehabilitasyon Merkezi ve Bodrum Belediyesi'nin adını kullanarak, engellilere araç, protez alımı alımı için 11 Kasım'da Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezi'nde, Beşi Bir Yerde Engelsizler Kültür ve Sanat Tiyatrosu tarafından 'Engelsiz Hayat Oh Ne Rahat isimli oyunun sahneleceğini belirterek, 50 liradan bilet sattı. Satılan biletlerin kurye aracılığıyla ulaştırılacağı belirtildi. Bu şekilde yaklaşık 300 kişiye, üzerinde seri numarası ve mühür bulunmayan biletlerden satıldı. Durumdan şüphelenen bazı kişiler, Nurol Kültür Merkezi'ni aradıklarında o tarihte böyle bir oyun programının olmadığını öğrendi. Bunun üzerine Bodrum Sağlık Vakfı Engelliler Rehabilitasyon Merkezi ve Bodrum Belediyesi'ni de arayıp böyle bir orgazisayonu olmadığı öğrenen vatandaşlar, dolandırıldıklarını anlayıp, Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne şikayette bulundu. Şikayet üzerine geçen 5 Kasım'da harekete geçen polis, Bodrum şehir merkezindeki alışveriş merkezinde bir kişiye söz konusu biletlerden satmak için gelen 29 yaşındaki kurye İ.S.'yi gözaltına aldı. İ.S.'nin ifadesinden yola çıkan polis, biletleri satan şirketin yetkilisi olduğu belirtilen ablası 38 yaşındaki G.S.'yi de gözaltına aldı. Polisteki işlemlerinin ardından adliye sevk edilen iki kardeş serbest kaldı.

OYUN ÖNCESİ VERGİ MEMURU ŞOKU

G.S., 11 Ağustos için belediyeden kültür merkezinde oyunu sahnelemek için yer ayırttıklarını, ancak 29 Kasım'a ertelediklerini ileri sürüp, ortada bir yanlış anlama olduğunu belirtti. Belediye yetkilileri ise kendilerine hiçbir şekilde böyle bir talepte bulunulmadığını belirtti.

Yaşananların ardından oyun dün Bodrum Ambrossia Otel'de sahnelendi. Oyun öncesinde, Kaymakamlığın talimatıyla oyunun sahnelendiği salona giden vergi memurları, satılan bilet sayısını sordu, oyuncuların ifadelerine başvurdu. Oyunu organize eden ve İzmir'de olduğu öğrenilen firmanın yöneticisi G.S.'ye telefonla ulaşan vergi memurları, satılan bilet sayısını öğrenemeyince tutanak tuttu. Vergi memuru Osman Dikan ve beraberindekiler, kendilerinin verilen talimatı yerine getirdiklerini belirttikten sonra, salondan ayrıldı.

Daha sonra sahnelenen, 15 kişinin izlediği oyunda engelli oyuncular hem güldürdü hem de düşündürdü. Engellilerin sosyal yaşamda yaşadığı olayları ve iş bulmalarındaki güçlüklerin mizahi bir dille anlatıldığı oyunda, ortopedik engelli Cuma Ali Kapısız'ın eşi omurilik engelli Fındık Kapısız, ortopedik engelli Orhan Coşkun, görme engelli Geylani Akçam ve görme engelli Hülya Köseoğlu rol aldı. Gösterinin sonunda oyuncular alkışlandı.

Oyunun yönetmeni ve oyuncusu ortopedik engelli Cuma Ali Kapısız, "Aslında bu oyunu 11 Kasım'da sahneleyecektik. O gün için Bodrum'a gelmiştik. Biletlerin üzerinde yazılı salonda oyunun oynanmayacağını öğrenince oraya gidip, haberi olmayıp gelenlerden özür diledik. Ancak organizasyonu yapan şirket yer temini yapamadığı için oyun bu tarihe ertelendi. Bizim organizasyon ile bir ilgimiz yok. Bir izleyici bile olsa engelli arkadaşlarım ile sahneye çıkar oyunumuzu sahneleriz. Tabii çok az seyircinin olması ve oyun öncesi gelen vergi memurları bizleri üzdü. 6 yıldır sahnelerdeyiz bugünkü gibi bir şey yaşamadım" dedi.
Editör: Haber Merkezi