POLİTİKA

Erdoğan ODTÜ'deki olayları değerlendirdi

Abone Ol


Medyanın bu insanları sahiplendiğini belirten Başbakan Erdoğan, her olayda faturanın polise kesildiğine dikkat çekerek, "Orada lastik yakılmamış olsa molotof atılmamış olsa polis oraya neden girsin" dedi.

TÜBİTAK KEŞKE DAVET ETMEYİ ATLAMASAYDI


Göktürk-2 uydusunun fırlatılma törenine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün davet edilmemesi konusunda da açıklamalarda bulunan Başbakan Erdoğan, "TÜBİTAK keşke Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü davet etmeyi atlamamış olsaydı. Medya bunun faturasını yine bize kesti, ama organizasyon tamamen TÜBİTAK'a aittir" dedi.

BİZİM CUMHURUN SAHİBİYLE BİR ALIP VEREMEDİĞİMİZ YOK

Ekonomi konusunda da değerlendirmelerde bulunan Başbakan Erdoğan, "Biz son 10 yılın 79 yılla kıyaslamasını yapıyoruz" diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu nedenle Cumhuriyet'le hesaplaşmakla suçlanıyoruz. Biz 79 seneyi bütün olarak alıp son 10 senede nereye geldiğimizi gösteriyoruz. Devletin borçlanması, nerelerden nerelere geldi. Merkez Bankası döviz rezervi 121 milyar doları aştı. IMF'ye borcumuzu da mayıs ayında sıfırlıyoruz. IMF'ye 5 milyar dolar borç verecek duruma geldik. Bankalarımız iflas ediyordu, biz kamu bankalarının borçlarını ödedik. KEY denilen ödemeleri yaptık. Bunları anlatmayalım, anlatınca Cumhuriyet'le hesaplaşıyorlar deniliyor. Bizim cumhurun sahibiyle bir alıp veremediğimiz yok." Muhafazakarlaşma konusu hatırlatılan Başbakan Erdoğan, "Ben hala muhafazakarım, bunda değişen bir şey yok" dedi.

Başbakan Erdoğan ayrıca, zengin olandan daha fazla vergi alacaklarını belirterek, "Bu gelişmiş ülkelerde de böyle. Çok kazananlar da bundan rahatısız olacaklar ama rahatsız olmasınlar. Sonuçta kazanan bu ülke olacak" dedi.

KREDİ DERECELENDİRME KURULUŞLARIYLA BARIŞMAM MÜMKÜN DEĞİL


Kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye'ye verdiği notlar konusu hatırlatıldığında ise Başbakan Erdoğan, "Kredi derecelendirme kuruluşlarıyla barışmam mümkün değil" diyerek, "Bunlar tamamen siyasi. Yunanistan batmış durumda 6 puan birden yükseltiyorlar. Türkiye'nin puanını gıdım gıdım yükseltiyorlar. Bunlar samimi değiller. Adalarını satan ülkenin kredi puanını hala 6 basamak yükseltiyorlar" diye konuştu.

HUKUK DEVREYE GİRER

Kadına şiddet olayları hakkında görüşleri sorulduğunda Başbakan Başbakan Erdoğan şunları kaydetti: "İnsan olarak alınabilecek tedbirlerin azamisini alıyoruz. Kadına şiddet oran itibarıyla aslında artmıyor. Geçmişte medya bunları takip etmiyordu. Algılamada bir sıkıntı yaşanıyor. Eskiden bunların istatistiki verileri yayınlanmıyordu. Şimdi bunların hepsinin istatistiki değerleri alınıyor. Biz müslümanız bizim dinimizde kadına sen el kaldıramazsın vuramazsın, kadın da erkeğe vuramaz. Şimdi hepsini takip ediyoruz. Bizim dinimizde kadına kalkıp da vuramazsın, kadın da erkeğe vuramaz. Yasada çok ciddi düzenlemeler getirdik. Bunlar yakalandığı zaman gerekeni yaparız. Bunu yapıyorsan burada hukuk devreye girer."

BİRİLERİNE FATURA KESMEK DOĞRU DEĞİL


Askerler arasında intihar olaylarının sayısının fazla olması ile ilgili soruyu Başbakan Erdoğan, konuyu incelediklerini belirterek şunları söyledi: "Kışlada intihar genelde er ve erbaşlar arasında oluyor. Sadece intiharlar içerideki olaylarla ilgili değil. Edindiğim bilgiler genelkurmay başkanımızın bana açıkladığı Türkiye bu olaylarda geri sırada. Sayın genelkurmay başkanımız bizde bu olayları a'dan z'ye incelettiğini söyledi. Bizde bu olaylar azalmakta. Bunların bir çoğu psikolojik şeyler. Ordumuzun toplamını aldığınızda bu ordunun içine geleni gideni düşünelim. Bir üsteğmen intihar etti. Onunla ilgili olarak herşey her yerde rahatlıkla açıklanamaz. Bunlar yargınının içindedir ve bunları doğru bulmuyorum. Askerin içinde intiharlar oluyor da dışarıda olmuyor mu? Bunlar çok çirkin şeyler. Yazılı ve görsel medyadan benim ricam bu konularda daha hassas olması, hele hele sosyal medya. Birilerine fatura kesmek doğru değil. Yazılı ve görsel medayadan ricam bu konuda daha hassas olmasıdır."

OTOYOL ÖZELLEŞTİRMESİNDE FİYAT İYİ


Geçtiğmiiz günlerde gerçekleşen otoyol ve köprülerin özelleştirilme ihalesi ile ilgili Başbakan Erdoğan şunları kaydetti: "Otoyol ve köprü özelleştirmesinde, fiyat tabii daha iyi olabilirdi, ama günümüz şartlarına göre iyi olduğu söyleniyor. Geçiş ücretlerine istenildiği gibi zam yapılamayacak. 'Bunlar özel sektör istenildiği gibi zam yaparlar' gibi bir anlayış söz konusu değil. Zamlar konsunda enflasyon kriter olacak. Ama bakım onarım işlerinde taviz yok."