Yaşam

Akyaka'yı görmeden yazı geçirmeyin

Abone Ol

Burcu Özkan- Çok eski bir yerleşim tarihi bulunan Akyaka, Muğla’nın en nadide ilçesi çünkü burada Azmak nehrinin suları nefes kesici güzellikte akıyor

Akyaka’nın ilk uğrak noktası olan Azmak plajının en önemli özelliği denize girdiğiniz andan itibaren ayaklarınızın altında hissedeceğiniz yumuşacık kumu ve sahilin hemen arkasına uzanan dağlardır. Ayrıca fazla derinleşmemesi de bu denizi kendi içinde özgün kılıyor.

Plaj boyunca sıralanmış standlardan Akyaka’ya dair hediyelik eşya alabileceğiniz yerler bulunuyor.

Akyaka’ya giderseniz yapmadan asla geri dönmeyin diyeceğimiz şey, Azmak Nehri’nde bir tekne turudur. Burada yeşil ile mavinin harmanlandığı Azmak’ta, doğanın o eşsiz tadına varabileceğiniz anlar yaşayabilirsiniz.

Tekne turu boyunca nehrin üzerindeki kazlar, eski tarihlerden kalma gotik evler ve nehrin göbeğine yerleşmiş restoranlar sizlere adeta görsel şölen sunacaktır.

Yüreyerek ağaçlık alanlar içinde Azmak’ın serin sularını gezerek nehrin tadını çıkarabilirsiniz. Nehrin berrak, temiz suyu bir o kadar da serin olmasına rağmen suya daldıktan birkç saniye sonra size eşsiz bir keyif veriyor.

Güzel bir Azmak turundan sonra sizi adeta büyüleyecek bir yer olan, Köyceğiz ve Ortaca arasında kalan Topgözü Kanyonunda bulunan Yuvarlak Çay, gürül gürül akan şelalesi ve şelalenin üzerindeki salıncaklarda gönlünüzce sallanmayı arzulayacağınız mekanlara eşlik ediyor.