Yaşam

Dünyadan ilginç gelenekler

Abone Ol

Dünyanın çeşitli yerlerinden en ilginç gelenekleri sizler için derledik. İşte onlardan bazıları...

Çin'de evlenecek çiftin astrolojik uyumu her iki aile içinde uygun olursa evlilik tarihi seçilir. Ay takviminin 7. ayının son 15 günü hariç, doğum günleri ve astrolojik işaretlere göre en uygun düğün günü seçilir.

Kosavalıların düğününde gelin, tarihi gelin kostümü giyer, yüzü beyaz boya ile boyanarak geçmişin desenleri yüzüne çizilir. Kosava'da bu adet, düğün törenine kötü şans getirmemesi için yapılır.

Tayvan'da evlenecek olan gelin kız bakire ise: gelinin bekareti ile damadın akrabalarından biri ilgileniyor. Nedeni de çok ilginç: Damat böyle sıkıcı bir işle zaman kaybetmesin!

İskoç gelinler düğünden bir gün önce sokağa çıkarılıp, yumurta, salça gibi (aklınıza ne gelirse) maddelerle yapılan karışımla baştan aşağı kirletilir sonra da herkes görsün diye bütün şehirde dolaştırılır. Bu yapılanın acısını çıkartmak için gelin, gece aile büyüklerine ayaklarını yıkatır. Bu gelenek İskoçlar arasında çiftin mutluluk yolunda yürümelerini sembolize ediyor.

Çek Cumhuriyeti'nde damadın yakın arkadaşları gelini kaçırıp, bir yere saklıyorlar. Damat gelini bulması gelini sonsuza dek kollayabileceği anlamına geliyor.

Düğünün sonunda ise gelinin duvağı ve damadın ayakkabıları misafirler arasında dolaştırılır. Misafirler de çiftin balayı tatili için ayakkabı ve duvağın içine para koyarlar.

Guam'da bakirelerin evlenmesi yasak. Evlenmek istiyorsa, evlenmeden önce para karşılığı bu işi yapan insanlara müracaat ediyorlar.

Moritanya'da evlenme çağına gelen kızlar en az 60, en fazla 100 kilo olmak zorunda. Nedeni bilinmeyen bu gelenek doğrultusunda yemek yemeyen genç kızlar cezalandırılıyor.

Alman çiftler düğün törenlerinden hemen sonra kütük kesme merasimlerine geçiyorlar. Çünkü bu adet Almanya'da, çiftin hayat boyu karşılaşacağı zorluklara beraber göğüs gerecekleri anlamına geliyor.

Pakistan'da evlenmek isteyen damat adayına, gelinin aile büyükleri dayanabilecek mi diye akla hayale sığmayan küfürler ve hakaretler eder. Soğukkanlılığı ve dayanıklılığı sınanan damat adayı, bu sınavdan geçebilirse çiftin evlenmesine izin verilir.

Polonya'da gelinler para karşılığı dans ediyor.