Spor

E SPOR

Abone Ol

Elektronik spor, organize video oyunu yarışmalarına verilen isim. Oyunlar, genellikle profesyonel oyuncular arasında profesyonel organizasyonlar ile düzenlendiğinde bu ismi alır. Elektronik sporlarda en çok rastlanan oyun türleri strateji oyunları, dövüş oyunları, birinci şahıs nişancı oyunları ve spor oyunlarıdır

Büyük para ve prestij vadeden turnuvalarda profesyonel oyuncular birbirleriyle rekabet halinde video oyunlar oynarlar.

İlk E-Spor turnuvası 1972 yılında, Stamford Üniversitesi öğrencilerinin kendi aralarında çevirdikleri Spacewar turnuvası ile gerçekleşti.

e-spor yapanlar nasıl para kazanıyor? E-spor takımları katıldıkları lig ve turnuvalarda başarılar elde ederek kendilerine gelir sağlıyor. Ayrıca takımlar, yapmış oldukları anlaşmalardan sponsorluk geliri elde ediyor. Profesyonel oyuncular da çalışanlar gibi düzenli olarak maaş alıyor.

Türkiye’de bir e-sporcunun yılda kazandığı para 200 bin TL’ye kadar çıkabiliyor.

Türk e-sporunun ulusal ve uluslararası platformlardaki yöneticisi ve temsilcisi olarak Federasyonumuzun temel sorumluluğu Türk e-sporunun büyümesi için çalışmak ve Türkiye E-Spor Federasyonu markasını geliştirmek.

CS:GO ve Dota2 finalleri 88. İEF’de

Bu yıl 88’inci kez dev buluşmaya sahne olacak İzmir Enternasyonal Fuarı, tüm dünyada espor severlerin heyecanla takip ettiği Intel ESL Türkiye Şampiyonası’nın finaline ev sahipliği yapacak.