Yaşam

Hangi doğaltaş neye iyi gelir?

Abone Ol

Akik: Stresi yok eder. Enerji verir. Akıl ve mantık gücünü geliştirir. Nazara karşı koruma sağlar. Hamilelikte anne ve bebek sağlığı için faydalıdır.

Amazonit: Duygusal yaraların iyileşmesini sağlar. Aşk ve sevgi ile ilgili iletişim becerisini artırır. Doğumu kolaylaştırır. Kalp, kaslar ve sinir sistemi ile ilgilidir.

Akuamarin: Bereket ve uğur taşıdır. Sezgileri kuvvetlendirir. Kendine güveni artırır. Strese ve gerginliğe iyi gelir. Solunum yolları rahatsızlıklarına, boğaz ağrılarına, astım, bronşit ve tiroit bezi rahatsızlarına iyi gelir.

Amonit: Yerküre tarihinde Jura ve Kretase olarak bilinen dönemlerde yaşamış olan canlılardır. Kretase sonlarına doğru, dinozorlar ile eş zamanlı olarak nesilleri tükenmiştir. Kabukları güçlü duvarlar tarafından bölünen ve septa olarak bilinen odacıklardan oluşmaktadır. Genellikle deniz tabanından 100 m. yukarıya kadar olan bir alan içerisinde yaşadıkları tahmin edilmektedir.

Ametist: Aşk taşıdır. Negatif elektrik yükü taşıdığından, bedendeki fazla elektrik yükünü toplayarak pozitif enerjiye dönüştürür. Depresyona faydalıdır. Şifa bakımından en güçlü taştır. Cilt, göz hastalıklarına, alerjik migren ve baş ağrılarına, kalp rahatsızlıklarına iyi gelir.

Aventurin: Şans taşıdır. Depresyona karşı etkilidir. Kalp sağlığı için etkilidir. Fiziksel gücü ve canlılığı artırır. Kendinizi mutlu hissetmek için kullanabileceğiniz bir taştır.

Aytaşı: Olumsuz enerjiye karşı kalkan görevi görür. Yaşama sevinci verir. Rüyaların daha net hatırlanmasını sağlar. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Böbrek taşı düşürür. Tokluk hissi verir. Metabolizmayı çalıştırarak kilo vermeye yardımcı olur.

Apatit: Öğrenme ve kavrama yeteneğini artırır. İlham taşı olarak da bilinir. Kasları kuvvetlendirir daha dayanıklı ve güçlü hale getirir. Yüksek tansiyona etkilidir. Çalışma azmini ve özgüveni artırır. Bedenin dayanıklılığını artırır, bedene canlılık verir.

Ateş Opal: Eklem iltihaplarını iyileştirir. Yüksek ateşi düşürür. Kan hastalıkları için yararlıdır. Kanı temizler. Hafıza gücünü artırır. Kabuslardan korur. Parkinson hastalığının tedavisine yardım eder. Şeker hastalığının tedavisine yardımcı olur. İnsülini düzene sokar.

Belemnit: Belemnitler dünya tarihinde Jura ve Kretase olarak bilinen dönemler arasında yaşamış olan denizel canlılardır. Bugünün yaşayan canlı formlarından, mürekkep balıklarına şekilsel açıdan benzerlik gösterir. Ancak mürekkep balıklarına oranla daha sert bir iskelet yapısına sahiptirler.

Aragonit: Ateş düşürücüdür. Gerilimi azaltır. İltihabi azaltır. Özellikle kemik, kas, sinir hastalıklarında ve spazmlarda etkilidir. Kırılan kemiklerin iyileşme sürecini hızlandırır. Saç kaybında tedavi edicidir. Aşırı yorgunluk hissedenlere canlılık verir.

Beril: Karaciğeri güçlendirir. Geniz ve solunum yolları hastalıkları da bu taşla hafifletilebilir. Göz rahatsızlıklarına direkt göz kapaklarına koyarak uygulama yapılır.

Diyopsit: Kalp, akciğer sorunlarına, kas ağrılarına, psikolojik bozukluklara iyi gelir. Kişiyi sakinleştirir ve güçlendirir. Kişinin korkularını ve endişelerini giderir.

Dumanlı Kuvars: Meditasyonda kullanılabilecek bir taştır. Sinir bozukluklarına strese, panik atağa karşı etkilidir. El, ayak rahatsızlıklarında etkilidir.

Azurit: İçe yönelik derin enerjisiyle, geçmişi değerlendirmenize ve bilinçaltınızı yeniden programlamanıza yardım eder. Duyguların ve düşüncelerin rahatça ifade edilebilmesini sağlar. Kişinin duygularını kabullenmesini ve konuşkan olmasını sağlar. Göz yorulmalarına karşı faydalıdır.

Çeroit: Sinirleri düzenler, yatıştırır, sakinlik verir. Baş ağrılarına, duyma bozukluklarına ve uykusuzluğa karşı etkilidir. Yaşanılan ana odaklanmayı sağlar.

Gül Kuvars: Bu taş Aşk Taşı olarak da ün yapmış nadir taşlardandır. Bedendeki ölü hücreleri temizler ve bedeni dirençli kılar. Böbrek, karaciğer gibi organlarda da onarım yapabilir. Özellikle astım hastalarının kullanabileceği yararlı bir taştır.

Epidot: Kendine güveni artırır, Kalbe yakın taşındığında kalbi diğer insanların olumsuz enerjilerinden koruyacak bir enerji yayar. Kalbi korur, Sindirime yardımcı olur ve bu özelliği ile özellikle zayıflamak isteyenlerin tercih etmesi gereken taşlardan biridir.

Florit: Düşüncelerin netleşmesini sağlar. Baş ağrılarına karşı etkilidir. Enerji yatıştırıcı ve huzur vericidir. Zihinsel açıklık ve konsantrasyon artırıcı özelliği vardır.

Güneş taşı: Kalbi koruyan bir taştır. Bel, omuz ve sırt ağrılarını hafifledir. Kan dolaşımını düzenler. Karaciğer, safrakesesi ve bağırsakların koruyucu kalkanıdır. Kötü enerjiyi toplayarak içerisine hapseder. Yaşama sevincimizi artırır.

Havlit: Öfkeyi ve kızgınlığı engeller. Santral sinir sistemini düzenler. Strese iyi gelir kalsiyum dengesini sağlar. Dişler ve kemikler üzerinde olumlu etkileri vardır.

Hematit: Stresi azaltır. Kan dolaşımını düzenler. Hafızayı kuvvetlendirir. Eklem romatizmalarına karşı etkilidir.

İnci: İnci, aynı dişlerimiz ve kemiklerimiz gibi kalsiyumdan oluşur. Kemik ağrılarında, kronik baş ağrılarında ve migrenin tedavisinde kullanılmaktadır. Olumsuz duyguları ortadan kaldırıcı etkileri vardır.

Jasper: Karaciğer, dalak ve mesaneyi kuvvetlendirir. Güçlü ve tedavi edici özelliklere sahiptir. Sindirim sistemini ve safra kesesini güçlendirir. Fiziksel direnci artırır.

Kan Taşı: Anlayışı ve hafızayı kuvvetlendirir. Cesaret taşıdır. Duygusal ve zihinsel engelleri ortadan kaldırır. Timus ve akciğer üzerinde etkilidir.

Kaplan Gözü: Bağımsızlıktaşıdır. Enerjiyi dengeler. Ticaret hayatında başarıya yardım eder. Korku, kıskançlık, kin, inatçılık gibi duyguları yenmeye yardımcı olur. Astım hastaları için faydalıdır. Sindirim sistemi, dalak, pankreas mide, kalp için yararlıdır.

Kalsit: Ortamdaki negatif enerjiyi temizlemek için kullanılır. İç huzura ulaşmayı sağlar. Öğrenme yeteneğini geliştirir.

Kehribar: Ağrıyan yerlere koyuludğunda ağrıları hafifletir. Soğuk algınlığı, guatr, bronşit ve astım tedavisi için boyun bölgesinde kullanılır. Boğaz ve tiroit enfeksiyonlarını tedavide diğer taşlardan üstündür. sol elde oynandığında bedenin eletriğini toplar. Elektrik yükünü azalttığı için depresyona faydalıdır.

Kristal Kuvars (Necef taşı): Radyasyonu toplar. Çevrede oluşan negatif enerjiyi dağıtır, pozitif enerjiyi toplar. Altıncı hissi, sevgi ve şefkat duygularını güçlendirir. Göz için şifalıdır.

Kunzit: Karşılıklı iletişimi ve anlaşmayı olumlu yönde etkileyen bir taştır. Kulaklar için çok faydalıdır. İşitme yeteneğini artırır. Böbrek ve akciğerler için çok faydalıdır. Öz güveni artırır. Baş ağrılarına karşı etkilidir.

Himalaya tuzu: Himalaya tuzu radyasyonu nötralize eder. Havadaki bakterileri yok eder. Oksijeni daha kullanışlı hale getirir. Solunum yolları ve cilt hastalıklarını tedavi eder. Bu şifalı tuz sigara içilen ortamın dumanını çekmesi özelliğiyle himalaya tuzu her yerde kullanılması için önemli bir gerekçe oluşturmaktadır.

Kalsedon: Negatif enerjiye ve nazara karşı kullanılabilir. Ruh ve beden arasındaki dengeyi sağlar. Öksürüğü azaltır. Ateş düşürür. Tiroit bezlerini sağlıklı tutar. Bunamayı önler.

Labrodorit: Gözler için faydalıdır. Daha iyi odaklanmayı ve konsantre olmayı sağlar. Ruhsal bakımdan gelişme amacıyla kullanılır. Kan basıncının düşürülmesinde faydalıdır.

Krizopras: Zafer taşıdır. İyimserlik, neşe ve iç huzur verir. Depresyon durumunda rahatlatıcıdır. Nörolojik rahatsızlıklarda dengeleyicidir.

Kyanit: Rüyalarınızı hatırlamanızı sağlar. Ruhsal gelişmeye yardımcı olur. Sinirliliği ve zihin karışıklığını önler. Sukunet veren bir taştır. Kişinin iç huzuru bulmasına yardımcı olur.

Lapis Lazuli: Melankoliyi ve depresyonu ortadan kaldırır. Kaygıyı azaltır. Kemikleri kuvvetlendirir. Tansiyonu düzenler. Tiroit bezlerini harekete geçirir. Uyumama, işitme bozukluğu, solunum ve sindirim sistemi bozukluğu tedavisine yardımcı olur.

Krizokol: Krizokol akıl, zeka kıvraklığı buluşlar, iletişim ve kalp gözü e denilen üçüncü gözün sembolüdür. Takı olarak kullanıldığında veya üzerinde taşındığında kişinin iletişim gücünü artırır. Zihinsel problemleri ortadan kaldırmaya yardım eder.

Mercan: Nazara karşı kullanılır. Enerjiyi dengeler. Kararlılık sağlar. Konsantrasyon eksikliğini giderir. Heyecanları, aşırı duygulamaları ortadan kaldırır, kalbi kuvvetlendirir.

Obsidyen: Bedenin elektriğini boşaltmak için uygun bir taştır. Karaciğerin temizlenmesinde faydalıdır. Kızgınlık ve öfke duygularını yok eder. Olumlu duygularınızı harekete geçirir.

Manyetit: İçimizdeki sıkıntıları, dertleri, korkuları, depresyonu, bizi sinirlendiren şeyleri, telaşları ya da kafamızdaki takıntıları zayıflatır veya parçalayarak dışarı atar. Kan dolaşım sistemini ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Ağrıları hafifletir.

Oltu: Kendine güven, stres atacı ve depresyon üzerinde olumlu etkilerini yansıtan bir taştır.Üzerinizde bulunan negatif enerjiyi tamamen pozitif enerjiye dönüştürür.

Malakit: Arındırma, temizlik taşıdır. Verdiği enerji koruyucu bir cila gibi bedeni kaplar. Gerilimi ortadan kaldırır. İçe gömülen acıları ortaya çıkarır ve çözümlenmesine yardım eder. Diş ağrısı, doğum sancısı, romatizma ağrılarını hafifletir.

Oniks: Kadın erkek ilişkilerini dengeler. Evliler arasında uyumu oluşturur. Bağımlılıktan kurtulmayı sağlar. Meditasyon sırasında içimizi görmeye yardımcı olur.

Peridot: Beden, zihin dengesini sağlar. İyimserlik verir. Kaygıyı azaltır. Kıskançlık egoizmi yok eder. Neşe ve sevinç hissi verir.

Opal: Negatif duyguları emdiğine ve duygusal dengeleciyi olduğuna inanılır. Görme duyularını güçlendirir. Sezgi artırıcı etkisi vardır. Üst bene ulaşmak için kullanılabilir.

Pirit: İletken olma özelliklerinden dolayı kan, safra ve ifrazlar gibi vücut sıvılarını etkileyerek yönlendirir ve böylece birçok organ ve dokular üzerinde etkili olur.

Lepidolit: Özsevgi ve özgüven geliştirir. Rahatlatıcı ve stres gidericidir. İç huzuru oluşturur. Bedeni dinlendirir. Deride kırışıklık oluşturan kas çekilmelerini düzeltir. Zihnin bir konuda yoğunlaşmasına yardım eder. İyimserlik ve sabır verir. Bağımlılıklardan kurtulmaya yardım eder.

Prinayt: Sezgi gücünü ve manevi bilinci artırır. Dış etkilere karşı sükunet verir. Zihinsel ve duygusal kargaşayı düzene sokar. İç barış sağlar. Görülen rüyaları hatırlamaya yardım eder. Kabusları hafifletir veya ortadan kaldırır. Omuz sağlığı için yararlıdır. Göğüs ve akciğer sağlığı için yararlıdır.

Rodokrozit: Sevgi ve denge taşıdır. Kişinin yaşamına sevgi duygusunu katmasını sağlar.

Sedef: Bereket güç ve cesaret taşıdır. Toprak enerjisini çekip vücuda vererek dinçlik oluşturur. Bedeni toksinlerden temizler. Kan yapımına yardımcı olur. Hormon sistemini dengeler.

Rodonit: Psikolojik olumsuzluklardan kurtarıcı ve cesaret artırıcıdır. Vücudun sağlıklı gelişmesine yardımcı olur. Kan dolaşımını dengeler.

Pembe Kuvars: Duyarlılıkları dengeler. Özgüven duygusunu artırır. Böbrekler, akciğerler ve bedenin ısı sistemini düzenler. Kalp için faydalıdır. Kalp için ametistle birlikte kullanılır.

Selenit: Konsantrasyon için ideal bir taştır. Olumsuz enerjilerden korur çevredeki negatif enerjiyi temizler. Bu taşın diğer adı Çöl Gülü'dür. Bireyin etrafını gözlemlemesi ve sükunetinin bulunmasına yardım eder. Ağrıları dindirir ve kas spazmlarını ve tutulmalarını çözer.

Selenit: Konsantrasyon için ideal bir taştır. Olumsuz enerjilerden korur çevredeki negatif enerjiyi temizler. Bu taşın diğer adı Çöl Gülü'dür. Bireyin etrafını gözlemlemesi ve sükunetinin bulunmasına yardım eder. Ağrıları dindirir ve kas spazmlarını ve tutulmalarını çözer.

Septeryan: Sarı kırımlar kalsit, koyu kahverengi şeritler kahverengi aragonit, diğer dolgu kısmı içinde de birçok bitki kırıntıları ve küçük deniz canlıları fosili barındıran taşlaşmış deniz çamurudur. Konsantrasyonu geliştirici, tedirginliği giderici etkileri vardır. Alınan kararları gerçekleştirmede etkilidir.

Sitrin: Başarı taşıdır. Aurayı temizler. Negatif enerjiyi dağıtır. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. Anti oksidan etkilidir. Göz hastalıklarına karşı koruyucudur. Para taşıdır.

Sodalit: Depresyon etkilerini yok eder. Konsantrasyonu artırır. Boğaz rahatlıklarını artırır. Boğaz rahatsızlıklarını giderir.

Safir: Kalp ve böbrekleri kuvvetlendirir. Tüm salgı bezlerini harekete geçirici özelliğe sahiptir. Sinirleri sakinleştirir ve konsantrasyonu artırır. Verdiği enerjiyle iletişim gücünü artırır. Aşkta sadakat sağlar.

Rutil Kuvars: Aşkın, yaşama sevincinin, cinsel gücün sembolüdür. Güneş ışığını kendisinde toplayıp sakladığı için anti-depresan olarak kabul edilir. Enerji yükseltici görev yapar. Huzur, motivasyon, iç düzen sağlar. Kronik bronşit ve astıma iyi gelir.

Turkuaz: İletişim, sadakat ve dostluğu sembolize eder, nazara karşı etkilidir. Kemiklerin sağlıklı kalmasını sağlar kemik erimesinin önlemesine yardımcı olur. Öksürüğü azaltır, kan dolaşımını ciğer ve solunum sistemini destekler. Tansiyonu destekler, Tansiyonu düzenler.

Turmalin: Denge ve uyum sağlar. Kişinin amaçlarına odaklanmasını sağlar. Duygusal iniş çıkışları dengeler.

Topaz: Zihin karışıklığı ya da kan dolaşımı nedeniyle ortaya çıkan uykusuzluk problemlerinde boyun bölgesinde kullanılan topaz zihni sakinleştirir. Bedeni gevşetir. Böylece onu kulanan kişinin gün sonunda dinlendirici bir uykuyla uyanabilmesini sağlar.

Unakit: Kişiyi geçmişin olumsuz etkilerinden kurtararak, anı yaşamasını sağlar. Kalbi ve dolaşım sistemini uyarır. Kadınlar üzerinde özellikle hamilelik dönemlerinde faydalıdır.

Turuncu Selenit: Omurga sistemi üzerinde şifasal etkisi vardır. Özellikle dişlerde amalgam gibi zararlı dolgular varsa bu dolguların zehrini vücuttan arındırır. Hücreleri yeniler. Zihinsel açıklık ve berraklık verir, kafa karışıklığını giderir.

Vanadinit: Astım ve akciğer loplarında büyüme gibi nefes alma zorluklarına yol açan rahatsızlıklara karşı kullanılır. Kronik yorgunluğa iyi gelir. Mesane problemlerine de tavsiye edilir. Solunumu düzenler.

Yakut: Negatif enerjiyi bedenden atmaya yardımcı olarak, dışarıdan gelecek olumsuz etkilere karşı kalkan görevi görür. Kalbi, aşka ve evrensel sevgiye açar. Eşler arasındaki kavgayı önler. Öz güveni artırır. Kan dolaşımının düzenli çalışmasını sağlar.

Yeşil Kuvars (Praz): Duygusal dengeleyicidir. Beyin fonksiyonlarını uyarır. Kişinin çevresinde oluşan negatif enerjiyi yok ettiği gibi pozitif enerjiyi toplar.

Zoisit: Ağır hastalık veya bunalımların ortadan kaldırılmasına yardım eder. Adrenalin sistemini güçlendirir. Çakraları yeniden düzenler. Uyuşukluğu, tembelliği giderir. Fiziksel gücü artırır, dayanıklık sağlar.

Zultanit: Güven artırıcıdır. Zihin açıklığına yardımcı olur. Bedenin gerginliğini azaltır. Çevreyle daha uyumlu olmasına yardımcıdır. Dikkat çektiğinden nazara karşı etkilidir, cesaretlendiricidir.

Zeberced: Neşe ve sevinç hissi verir. Kişinin iç dünyasını fark etmesini sağlayarak kişisel gelişimini hızlandırır. Kaygıyı azaltır. Yaşlanmayı yavaşlatır. Pankreas, dalak ve ciğerleri üzerinde olumlu etkileri vardır. Doku bozulmalarını önleyici özelliklere sahiptir.

Zümrüt: Bağışıklık sistemi, sinir sistemi, kalp, ciğer ve böbrek kuvvetlendirdiği bilinir. Bolluk, bereket, sevgi, iyilik, sakinlik, denge ve sabır özelliği vardır. Zümrüte kimi yerlerde Koşulsuz Aşk Taşı da denmektedir. Sevgilerin birbirine verebileceği en iyi armağan olarak görüldü.

Yeşim: Sihir ve büyüden koruyan taştır, mutluluk taşıdır. Bedendeki negatif enerjiyi dışarı atar. Stresten kurtarır. Güzel rüyalar görmeye yardımcı olur. Diş problemleri ve ağrılarında faydalıdır. Gözler için şifalıdır.

Yıldız Taşı: Aşk ve neşe taşıdır. Hayal taşı olarak da bilinir. İnsana yeni ufuklar açması yeni bir şeyler keşfedip üretmenise yardımcı olur.