Yaşam

İnsan kemiklerinden kilise

Abone Ol

İnsan kemikleriyle süslenmiş bu kiliseyi görenler gözlerine inanamıyor. Hikayenin ortaya çıkış noktası da çok ilginç. Kutsal olarak kabul edilen bu kilise turistlerin uğrak yeri. İşte kimisi için ürpertici kimisi için de tuhaf kiliseden görüntüler. İnsan kemikleriyle süslenmiş bu kiliseyi görenler gözlerine inanamıyor. Hikayenin ortaya çıkış noktası da çok ilginç. Kutsal olarak kabul edilen bu kilise turistlerin uğrak yeri. İşte kimisi için ürpertici kimisi için de tuhaf kiliseden görüntüler.

Kilise Çek Cumhuriyeti baskenti Prag'in 70 km dogusunda Sedlec isminde bir kasaba bulunur.

Buradaki kilisenin içi gerçek insan kemikleri ile dekore edilmiştir.

Hikaye 1218 yılında, güvenilen bir kisi olan Abbot Henry'nin kutsal topraklara hacca gitmesi ve oradaki mezarlıktan bir kavanoz toprak getirerek kilisenin üzerine serpmesiyle başlar.

Böylece kilise daha kutsal bir yer olarak görülmeye baslanir ve cok populer bir gömülme noktasina dönüsür.

1318'e kadar 30,000 den fazla beden buraya gömülmüştür ve 1511'de yeni bedenlere yer açabilmek için eski kemiklerin bir kısmının yerlerinin degiştirilmesi gerekmiş. Bunlar daha sonra ürpertici eserlerin malzemesi olmuş.

1870 yılında Shwartzenberg dükü tarafından yerel bir ahşap oymacısı kilisenin içini insan kalıntıları (yaklaşik 40,000 set insan kemiği) ile dekore edilmesi için tutulmuştur.

Günümüzde bu kilise tüm dünyanın en olağan dişi kiliselerinden biridir.