Yap-İşlet-Devret modeli ile inşa edilen Kütahya Zafer Havalimanı'nda yüklenici firmaya verilen garanti yolcu sayısının sadece yüzde 4'üne ulaşılabildi.
Bu arada, firmaya 5 yıllık süre için 26.6 milyon Euro ödendiği açıklandı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Kütahya'daki Zafer Havalimanı'da 'garantili yolcu sayısına ulaşılamadığını' ve bunun için de devletin şirkete 5 yılda, iç hat giden yolcu için 5 milyon 799 bin 246 Euro, dış hat giden yolcu için de 20 milyon 892 bin 380 Euro olmak üzere, toplam 26 milyon 691 bin 626 euro ödediğini açıkladı.
Turhan, uzun dönemde bu havalimanının 1 milyar liranın üzerinde tasarruf sağlayacağını da savundu.
2012-2016 yılları arasında 4 milyon 73 bin 18 yolcu garantisi verilmesine rağmen 170 bin 534 yolcu havalimanını kullandı. Yani garanti sayısının sadece yüzde 4'ü gerçekleşti.

Sokağa taştı

Seyahat acentelerinin müşterilerini taşıyan araçlar taksiciler tarafından durdurulup belge sorma ile başlayan terör, sokak ortasında saldırılara uzandı.
İstanbul'daki taksiciler, müşterilerini taşıyan seyahat acentelerinin araçlarını yolda durdurup polis gibi belge sormakla kalmadı, yol ortasında  şoförlere saldırarak terör düzeyine tırmandı.
Taksicilerin acentelerin araç şoförlerine saldırısı toplu eylem haline gelmesi üzerine, olay yerine gelen polis havaya ateş açarak saldırganları dağıtabildi.

Balıkesir Turizm Festivali!

15- 22 Nisan tarihleri arasında Balıkesir ve ilçelerinde yapılacak olan Balıkesir Turizm Festivali'nin hazırlık toplantısı Edremit Belediye Meclis Salonu'nda yapıldı.
Edremit Belediye Başkan Yardımcısı Tümdeniz Çelebi'nin başkanlık ettiği toplantıya; Havran Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz, Edremit Belediye Meclis Üyesi Neriman Çelik, İl Kültür Turizm Müdürü Mustafa Çaltı, Edremit Kent Konseyi Başkanı Özlem Aytekin, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Müzeler ve Kütüphaneler Müdürü Faruk Öncü, ÇARO ve Körfez Turizm Platformu İcra Kurulu Başkanı Cihan Müşterioğlu katıldı.

Karşı dava açıldı

Amerika'da eyaletler 3D yazıcılarla insanların silah yapmasını kolaylaştıran yasa tasarısı nedeniyle Trump yönetimine dava açıyor. Çünkü 3D ile basılan bu silahlar 'hayalet silahlar' olarak adlandırılıyor ve metal dedektörü ile bulunamıyor.
İlk celsesi Seattle'da gerçekleştirilen davaya 20 eyaletin katıldığı kaydediliyor.
Gerçi bu 'silah basmayı' engellemek için ABD'de açılan ilk dava değil. Temmuz 2018'de de benzer bir dava açılmıştı.
Kasım 2019'da Seattle'daki bir federal yargıç, internet üzerinden indirilebilir silah dosyalarını serbest bırakmanın yasadışı olduğu kararı verdi.
Gerçi bu silahların tamamı plastik değil. Bu nedenle de 'kısmen baskılı' ifadesi kullanılabiliyor.
Başka bir deyişle, 3D baskılı parçaların son ürün olması gerekmiyor. Bunun yerine, nihai ürünün imalatında yardımcı olabilirler. Örneğin, baskılı bir tabancanın plastik parçalarının yanı sıra 3D baskı da tüfek için parçalar oluşturulabilir.
Tüfekler denince de akla sadece 'avcılık' gelmiyor, 'terör' için kullanılabileceği de düşünülüyor.
Buna karşılık 3D ile silah basma taraftarı Amerikalılar, bunun anayasal hakları olduğunu söylüyor.

10 ülkede 200 markaya

İş sağlığı ve güvenliği süreçlerinin yönetimi için bütünleşik ve kurumsal çözümler üreten TürkGüven CEO'su Alp Timurhan Çevik, 2019 yılını değerlendirerek, 2020 hedeflerini açıkladı.
Çevik, konuyla ilgili şunları söyledi; 'Şirket olarak iş sağlığı ve güvenliği süreçlerinin daha etkin bir şekilde yürütülerek iş kazalarının azaltılması için çalışıyoruz.

Sunduğumuz yazılımsal çözümlerle bireysel uzmanlar, hekimler, OSGB'ler ve büyük kurumsal markalara yönelik çalışmalara imza atıyoruz.
Bugün geldiğimiz noktada 10 ülkede, aralarında A101, ETİ ve LC Waikiki'nin de yer aldığı çok farklı sektörlerden 200'ü aşkın markayla çalışıyoruz.
Bu markaların sistem içerisinde yönettikleri çalışan sayısı 600.000'i aşıyor.
Son altı ayda 75.000 çalışanı daha sistemimize dahil ederek, güçlendik. 2019'u iki kat büyüme ve 2 milyon TL'lik ciro ile tamamladık.'
6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanun ile ülkemizde sektörün büyük bir önem kazandığını belirten Çevik, şöyle devam etti: 'Kanun, tüm işyerlerini ve çalışanları kapsadığı için iş sağlığı ve güvenliği profesyonellerinin sayısı 120.000'i aşmış durumda.
Sürekli gelişen ve yenilenen böyle bir alanda birçok farklı kuruluşa çözümler sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz'  İş sağlığı ve güvenliği yazılımlarını yurt dışına taşıyor..'

DİP EKSPRES

36 kayak pisti

Türkiye'de kayak yapmak mı istiyorsunuz?
Şaşırabilirsiniz ama Türkiye'de birinci sınıf kar koşulları ve oldukça modern teleferikleri olan toplam 36 adet kayak pisti bulunuyor.
Palandöken'de rakım 3176 metre yüksekliğe ulaşıyor.
Profesyonel kayakçılar kendilerini evlerinde gibi hissediyor. Palandöken, 43 kilometrelik kayak pisti ve 13 adet teleferiğiyle, Türkiye'nin en muhteşem kayak alanlarından biri.
Daha sakin bir deneyim isteyen kayak severler ise, aileleriyle birlikte Kars'ta bulunan Sarıkamış kayak pistinin tadını çıkarabilirler.
Nispeten daha az yükseklikte yer alan bu pist, 2635 metreye kadar çıkıyor ve sahip olduğu ormanlık yamaçları ile ünlü.
Bölgede, yalnızca ABD'deki Rocky Dağlarında ve Japonya'da bulunan ormanın içinden geçen karlı inişler yer alıyor.
Açık hava tutkunları için şüphesiz en önemli yerlerden biri ise kışın donduğunda genellikle tırmanmanın mümkün olduğu Susuz Şelalesidir.