İZMİR EKSPRES

Gaziemir Belediye binası yıkılıyor

Abone Ol


Gaziemir Gıda Bankası Yardımlaşma Dayanışma Derneği Başkanı olan eşi Birsen Şenol ile birlikte binanın önünde son kez poz veren Başkan Şenol, "Biz de binlerce Gaziemirli gibi burada evliliğe ilk adımımızı atmıştık. Bu binada herkesin mutlaka bir anısı var. Binanın yapımı başta olmak üzere bugüne kadar hizmet veren tüm başkanlara ve çalışanlara saygılarımı sunuyorum" dedi.

Gaziemir Belediyesi, yeni hizmet binası yapılana kadar Akçay Caddesi üzerinde Karel AVM'nin bulunduğu binada hizmet vermeye devam ediyor.

Akıllı, çevreci ve teknolojik


En son teknoloji ile 4 kat olarak inşa edilecek yeni bina, enerji tasarruflu ve gün ışığından en fazla yararlanacak biçimde tasarlandı. Eski binanın olduğu yerde, tek bir ağaç kesilmeden inşa edilecek yeni hizmet binasının inşaat alanı 14 bin metrekare olacak. Bu alanın 5 bin 700 metrekaresi 2 kat yeraltı otoparkından oluşuyor. Toplamda 175 araç kapasiteli otopark belediye personelinin yanı sıra halkın kullanımına sunulacak.

19 müdürlük ile 3 adet rezerv müdürlüğün yer aldığı hizmet birimleri toplam 8 bin 300 metrekare alana yayılıyor. Modern çağın gereklilikleri doğrultusunda tasarlanmış olan müdürlükler vatandaşa daha kaliteli, daha çağdaş hizmet verebilmek adına açık ofis düzeninde düşünüldü. Katlarının yeşil dokularla bezeneceği yeni bina, 250 bin nüfusa hizmet verecek şekilde biçimlendirildi.