Sınavın yapılacağı Adliye Sarayı önünde uzun kuyruklar ve kalabalık gruplar oluştu. Adaylar sınav öncesi yanlarında getirdikleri klavyeler ile yerlerde, kaldırımlar ve araçlarda ön çalışma yaptılar.
Bilgisayarda 3 dakikada 90 kelimeyi hatasız yazmaları gereken adayların heyecanına aileleri de ortak oldu. Adliye önünde kalabalık gruplar halinde yanlarında getirdikleri klavyelerle sınav öncesinde çalışan çoğu aday tek umutlarının sınavı kazanarak kadrolu iş güvencesi elde etmek olduğunu belirtti.Çoğu aday adliye önünde yerlerde, banklarda, kaldırımlar ve arkadaşlarının omuzlarına koydukları klavyeler ile yanlarında bulundurdukları metinlerden 3 dakikada 90 kelime yazmaya çalıştı.
Çoğu öğrenci ve işsiz oldukları öğrenilen adaylardan bazıları sınava uzun süredir çalıştıklarını ve ilk kez girmediklerini belirterek; "Kadrolu iş güvencesi olan bir iş istediğimiz için bu sınava giriyoruz. Memur olabilmenin umudunu yaşıyoruz" diye konuştular. Sınava 5.'inci defa gireceğini söyleyen 32 yaşındaki Yunus Emre Yurttutan; "Açık Öğretim Fakültesi mezunuyum. PTT'de taşeron işçi olarak çalışıyorum. Sınava beşinci defa giriyorum. Amacım iş güvencesi olan devlet memurluğu" dedi.

Ataması yapılmayan öğretmenlerden protesto yürüyüşü


İzmir'de, Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformunca protesto yürüyüşü düzenlendi. YKM önünde toplanan öğretmenlerden oluşan grup, atamalarının yapılmaması, öğretmen intiharlarının durması ve KPSS'de kopya çekilmesini protesto ederek, eski Sümerbank önüne kadar yürüdü.
Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu Ege Bölge Temsilcisi Erkan Işık, grup adına yaptığı açıklamada, zor koşullarda aldıkları eğitim sonucu öğretmen olarak atanmayı beklerken "KPSS cenderesi"nin içine sokulduklarını, bu süreçte 21 öğretmenin atanamadıkları için intihar ettiğini iddia etti. Sorunlarını ve taleplerini barışçıl yollardan ifade etmelerine rağmen, kamu düzenini bozdukları iddiasıyla haklarında dava açıldığını belirten Işık, "Artık biz örgütlüyüz, bir aradayız. Daha fazla ölümler, intiharlar olmasın diye buradayız. Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu olarak bugün tüm Türkiye'de bölgesel mitingler düzenliyor ve taleplerimizin acil olarak giderilmesi için hükümeti uyarıyoruz. Tek ve değişmez talebimiz olan kadrolu, güvenceli atanma talebimiz gerçekleşinceye kadar mücadeleye devam edeceğiz" diye konuştu. Grup, açıklamanın ardından yaklaşık 10 dakikalık oturma eylemi yaptı.