Minik Eymen, avukatı aracılığıyla verdiği ifadesinde karşı taraftan şikayetçi olmadı. Sadece  'anne' ve 'baba' diyebilen çocuğun mahkemeye çağırılması hukukçuları ve psikologları da şaşırttı.

Balıkesir'de geçtiğimiz haziran ayında yaşanan bir trafik kazasının davasında ilginç görüntüler yaşandı. Balıkesir 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nde açılan kamu davasıyla ilgili bilgi veren baba Taşkın Sarıca, "Haziran ayında motosikletteydik. Kavşaktan geçerken, alkollü bir sürücü bize çarpmıştı. Polisler eve gelmişler, eşimle birlikte çocuğun da mahkemeye gelmesi gerektiğini söylemişler. Kaza olduğunda karakola ifade için çağırmışlardı. Konuşamadığı için ifadesi alınamamıştı." dedi. Minik Eymen'i ağzında emziğiyle kucağında adliyele getiren annesi Emine Sarıca da, "Çok şaşırdım, konuşamayan çocuk nasıl ifade verecek? Mecburen çocuğumu  mahkemeye getirdim." diye konuştu. Adliye koridorlarında neşeli hareketleri ile dikkati çeken 2 yaşındaki Eymen ile ailesi şaşkın bakışlar arasında mahkemeye girdi. Sarıca ailesi, kaza ile ilgili şikâyetçi olmadıklarını söyledi. Kanunlar gereği Eymen'e atanan avukat kendisinin de şikâyetçi olmadığını ifade etti. Anne Emine Sarıca, "Pedagog bekliyorduk ama yoktu. Herhalde gerek duyulmamış." sözleriyle duruma tepki gösterdi.

2 yaşındaki çocuğun ifadesi alınmak üzere mahkemeye çağrılması, psikologları ve hukukçuları da şaşırttı. Psikiyatri uzmanı Bekir Ceylan, "O yaştaki çocuğun olayları değerlendirmesi mümkün değildir. İfadesinde geçerlilik yoktur." dedi. Avukat Murat Ören de adliyedeki kavga, gürültü arasında ağzında emzik ile bir fotoğraf görmenin kendisini gülümsettiğini söyledi. Ören, "Çocuğun mahkemeye getirilmesinden ziyade avukat arkadaşın ve anne-babanın beyanlarının yeterli olacağını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.
Editör: Haber Merkezi