Elektriğin bulunmasından itibaren günümüze kadar gelinen süreçte aydınlatma büyük derecede önemlidir. Ürün teşhirinde, mağaza stand aydınlatmasında, ev aydınlatmasında, işyeri aydınlatmasında mutlaka farklı aydınlatma teknikleri kullanılmaktadır. Kısacası, yaşam alanlarının mutlaka aydınlatılması ihtiyacı vardır. Ne tür aydınlatma biçimi kullanılacağı, mekana göre, kullanım alanına göre değişkenlik gösterir. Avize, Aplik, spot, led aydınlatma ve spot aydınlatmada sektörde önde gelen firmalardan sanalelektrik.com sizlere hem ucuz hem de kaliteli ürünleri sunmaya devam ediyor.

Aydınlatmada En Çok Kullanılan Seçenekler

İnsan hayatında ve iş alanlarında bu kadar önemli olan aydınlatmanın farklı türleri mevcuttur.

Aplik Aydınlatma:

Duvarların içerisine monte edilebilen ve çok yer kaplamayan seçenek olan aplik kullanımı oldukça fonksiyoneldir. Aynı zamanda duvarın içerisine monte edildiğinden estetik ve görsel açıdan şık bir kullanımdır. Aplik, üst düzey sayılabilecek ve genellikle baş bölgesinde olan, farklı bir aydınlatma gerecidir.

Spot Aydınlatma

Daha çok ticari işletmelerde kullanılan spot model ışıklar, farklı bir bakış kazandırmaktadır. Özellikle mağaza vitrinlerinde çokça kullanılmaktadır. Spot ışıklar, tepeden yansıtılır. İstenen boy ve adette yerleştirilebilir. Ürün üzerine yansıtılan ışıklar, ürünün daha cezbedici görünmesini sağlar.

Led Işık Aydınlatma

Led ışık, gözü yormayan özelliği ile öne çıkmaktadır. Aynı zamanda tasarruflu bir aydınlatma modelidir. Kullanım şekli olarak, ampul veya projektör olarak uygulanabilir.

Sensörlü Aydınlatma

Harekete duyarlı olan aydınlatma modeli son yıllarda çokça talep edilmektedir. Tasarruf sağlaması açısından önemlidir. Özellikle harekete duyarlı olması, apartman ve iş yerlerinde kullanılmaktadır. Sensörün kapsadığı alana insan girdiğinde ve orada bir hareket olduğunda otomatik olarak yanmakta ve ışık düğmesi aramaya son vermektedir.

Editör: Haber Merkezi