Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, önceki gün gıda maddelerinde taklit ve tağşiş yaptığı laboratuvar sonucuyla kesinleşmiş ve isimleri kamuoyuyla paylaşılmış firmalar arasında bulunan Pınar Et’in, sonuçların ”yanlış ve haksız” olduğunu öne sürdüğü hatırlatıldı.

Kesin laboratuvar sonuçlarına ulaşıldıktan sonra firma isimlerinin kamuoyuyla paylaşıldığı kaydedilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:
”Hiçbir firma hakkında kesin bulgulara ulaşılmadan işlem yapılmamaktadır. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, hiçbir firmanın böylesine bir konuyla anılmasını arzu etmemekte olup firmaların da kendi marka değerlerini koruma konusunda gerekli özeni göstermelerinin, Türk halkının yaşam kalitesine daha büyük katkı sağlayacağını düşünmektedir.

Söz konusu açıklamada, Bakanlığımıza bağlı İzmir-Bornova Veteriner Kontrol Enstitüsü’ne ait rapora yer verilerek, üründe sorun olmadığı algısı oluşturulmaya çalışılmıştır. Öncelikle şunun bilinmesinde fayda vardır: Bornova Veteriner Kontrol Enstitüsü tarafından verilen rapor, sadece firmanın getirdiği ürünün içeriği hakkında bilgi verip, piyasada satılan ürünleri temsil etmemektedir. Resmi olarak hiçbir geçerliliği bulunmayan söz konusu rapor, Bakanlığımız tarafından muayene ve kontrol amaçlı olarak alınan numunelerin analiz sonucuyla karşılaştırılamaz. Resmi ve geçerli rapor, Bakanlığımız tarafından usulüne uygun olarak elde edilen numune üzerinde yapılan analiz sonucu hazırlanan rapordur.

Ayrıca, Pınar Et firmasının, Bornova Veteriner Kontrol Enstitüsü’nden aldığı rapor, Bakanlığımızın söz konusu firmaya ’yüzde 100 dana eti olduğunu beyan ettiği üründe kanatlı etine rastlandığı’ bilgisinin ulaşmasından sonra özel istek üzerine alınmıştır.”

Pınar Et firmasının söz konusu numunesiyle ilgili teknik bir yanlışlık bulunmadığı belirtilen açıklamada, Bakanlığın toplum sağlığı ve tüketici menfaatlerini korumaya dönük çalışmalarının bundan sonra da aynı kararlılıkla devam edeceği bildirildi.
Editör: Haber Merkezi