Genelkurmay Başkanlığı'nın açıklamasına göre, Amasya'nın Merzifon İlçesi'ndeki 5'inci Ana Jet Üs Komutanlığı'na ait bir adet F-16/C uçağının bugün saat 14.15'te Osmaniye civarında Amanoslar Bölgesindeki görev uçuşu yaparken uçağın pilotunun "Atlıyorum!" mesajını ilettikten sonra bağlantının kesildiğini bildirdi. Açıklamada, "Başlatılan arama kurtarma faaliyetleri sürdürülmektedir" denildi.

ARAMA KURTARMA EKİPLERİ AMANOSLARA SEVK EDİLDİ


Osmaniye yakınlarında Amanos dağlarında F-16 savaş uçağının kaybolduğu bilgisi üzerine Osmaniye, Gaziantep'in Nurdağı ile Hatay'ın İskenderun ve Dörtyol ilçeleri ve Adana'da alarm verildi. Jandarma, sivil savunma, itfaiye ve ulusal medikal arama kurtarma ekipleri çeşitli güzergahlardan Amanoslar'a sevk edildi.

Askeri yetkiler, pilotun "Atlıyorum" mesajı verdiği anda F-16 savaş uçağının Gaziantep'in Nurdağı İlçesi semalarında olduğunu, aramaların Osmaniye, Kilis, İskenderun hattı üzerinde başlatıldığını belirtti. Bir başka askeri kaynak ise, İskenderun'un doğusunda Amanosların eteğindeki radar üssü yakınlarında düştüğünün tahmin edildiğini söyledi.