Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Orhan Çeker’in dekolte giyen kadınların tacizi göze alması gerektiği açıklamasının ardından, aynı üniversite mezunu bir başka İlahiyatçı Osman Ünlü de çok tartışılacak bir başka açıklama yaptı.

Ünlü, katıldığı bir radyo programında çalgının “haram” olduğunu söyledi. Ünlü, çalgının her çeşidinin haram olduğunu belirttikten sonra daha da ileri giderek tasavvuf müziğine “uydurma”, musiki eşliğinde söylenen ilahilere de “küfür” dedi.

Ünlü, “Çalgılı olarak bir şey söylüyorsan, haram söylüyorsun, dinliyorsan haram dinliyorsun. Bu çalgıyı ilahiye sokuyorsan küfür olur. Herkes toprağın altına girecek, orada hanyayı Konya'yı öğrenecek herkes” diye konuştu.

TGRT’de ve TGRT Radyo’da program yapan, pek çok kitabı da bulunan Osman Ünlü’nün sözleri, İsmailağa Cemaati’nin internet sitesinde yayınlandı. Ünlü ses kaydında şu açıklamayı yaptı:

“Yok Türk halk müziği, yok Türk klasik müziği, ismine ne dersen de. Yok tasavvuf müziği. Yok öyle bir şey, sonradan uydurdular. Hıristiyanların Hz. İsa’nın dininden uzaklaştığı gibi Müslümanları da Hz. Muhammed’in dininden uzaklaştırarak yepyeni bir din ortaya çıkaracaklar. Dolayısıyla çalgının her nevi haramdır. Çalgılı olarak bir şey söylüyorsa haram söylüyorsun, dinliyorsun haram dinliyorsun hesabı vardır. Peki efendim bu çalgıyı ilahiye sokuyorsan o zaman da küfür olur.” (Habertürk)
Editör: Haber Merkezi