Olayla ilgili geniş çaplı çalışma başlatan jandarma, beldede 3 eve operasyon düzenledi, 2 kişi gözaltına alındı. Evde bulunan av tüfeklerine de el konuldu.

Aksaray’ın turizm bölgesi olan Güzelyurt İlçesi’ndeki Ihlara Vadisi’nde bulunan Ihlara Beldesi, dün akşam ortaya çıkan katliamla sarsıldı. 15 yaşındaki kızı İmren Bellikli ile birlikte saat 20.30 sıralarında bir yakınlarının taziyesinden dönen 46 yaşındaki Neziha Bellikli, eve girdiklerinde eşi çiftçi İsmail Bellikli ve kızları Alime’nin kanlar içindeki cansız bedeniyle karşılaştı. Korkunç manzarayı görünce fenalaşan anne- kızın çığlıklarını duyan komuşları jandarmaya haber verdi. Olay yerine gelen jandarma ekiplerinin yaptığı incelemede, baba ile kızının av tüfeğiyle vurulup, tüfeğin dipçiğiyle de başları ezilerek öldürüldüğü belirledi.
Aksaray'da vahşet!
Foto galeri için tıklayın



DİĞER KIZIN CESEDİ UÇURUMUN DİBİNDE


Bu sırada ailenin en küçük kızı 9 yaşındaki Çiğdem Bellikli’nin de kayıp olduğu fark edildi. Bunun üzerine jandarma ve belde haklı çevrede aramaya çıktı. Çiğdem Bellikli’nin kanlar içindeki cesedi eve yaklaşık 1 kilometre uzakta 100 metre derinliğindeki uçurumun dibinde bulundu.
Olayın ardından Aksaray İl Jandarma Komutanı Albay Erdal Eren ve Asayiş Şubesi Komutanı Yarbay Süleyman Mercan, beldeye gelerek olayla ilgili bilgi aldı.


HIZLA UZAKLAŞAN OTOMOBİL


Baba ve 2 kızının cesedi otopsi yapılmak üzere Güzelyurt Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken, komşuların jandarmaya verdiği ifadelerde, silah seslerinin ardından Bellikli ailesinin evinin önünden 07 plakalı bir otomobilin hızla uzaklaştığı iddia edildi.

Bunun üzerine jandarma geniş çaplı araştırma başlattı. Anne Neziha Bellikli ve kızı İmren Bellikli’nin ifadesine başvuruldu. 3 eve operasyon düzenlendi, 2 kişi gözaltına alındı. Evde bulunan av tüfeklerine de el konuldu. Vahşice işlenen cinayetlerle ilgili soruşturma çok yönlü sürdürülüyor.
Editör: Haber Merkezi