Suni tohumlamadan doğan "ala (süt)" ve "kombine (et)" ırklarından olmak üzere iki kategoride düzenlenen yarışmaya belde ve köylerden 0 ile 4 aylık 42 buzağı katıldı. Muğla Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü görevlileriyle veterinerlerin oluşturduğu jüri, puanlamayı buzağıların ırk özelliği, genel görünüşü, vücut ölçüsü ve fiziki durumuna göre yaptı. Süslenen buzağılar, zaman zaman sahiplerine zor anlar yaşattı. Direnen bazı buzağıları sahipleri iterek götürürken bazıları ise biberonla jüri karşısına çıktı.
Yarışmada ala ırktan Bedri Çamlıbel'in dört aylık "Deniz", kombine ırktan ise Mete Şimşek'in dört günlük "Bayram Ali" isimli buzağıları birinci oldu. Dereceye girenlerin sahiplerine yem ve çeyrek altın verildi. Yarışmaya katılan bütün hayvan sahiplerine ise sponsor firma tarafından birer çuval yem hediye edildi. Buzağı sahipleri de bir jest yaparak, kazandıkları çeyrek altınları Yerkesik Güreş Tertip Komitesi'ne bağışladı.
Yerkesik Belediye Başkanı Yusuf Demirci, yarışmaya ilginin her geçen yıl arttığını söyledi. Bölgede hayvan üreticiliği yapan ve besleyenleri teşvik amacıyla düzenlediklerini belirten Başkan Demirci, buzağıların sahiplerinin çocuklar olduğunu vurgulayarak, "Sahipleri de buzağılar kadar küçük. Kendi yetiştirdikleri buzağıları süsleyip jürinin önüne çıkarıyorlar. Jürimiz de tarafsız bir şekilde değerlendirerek birincileri seçiyor." dedi.