Fakat yalnız yaz mevsiminde bahçe ve tarlalarda profesyonel olmayan bir biçimde yetiştirilen çiçekler ulaşım, pazarlama güçlüğü nedeni ile karlı bir iş sayılmamakla beraber, bir iş kolu olarak görülmemektedir. Bu nedenle çiçekçiliğin ekonomik yönü tarımın birçok koluna göre pek parlak bir iş sayılmaz.
Çiçek ürününün özellikle kış aylarında talep edilmesi ve çok yüksek fiyatla alıcı bulması, yetiştiricileri bu yönde bir üretime zorlamış ve çiçek ithalatının kapısını açmıştır. Üreticiler bir yandan kışları ılık geçen sıcak yerler ararken, diğer yandan çeşitli örtüler altında çiçek yetiştirmeyi denemişlerdir.
Böylece yastık, gölgelik ve sera denilen özel örtülü birçok yapının gelişmesinin ve ilerlemesinin önü açılmıştır.

Gölgelikler ve cam evler ilk defa tarihte Roma devrinde kullanılmıştır. Romanın zengin aileleri bu devirde sevdikleri ve beğendikleri çiçek türlerini kış aylarında kapalı mekanlar da üretmeye çalışmışlar ve başarılı olmuşlarıdır.

Daha sonra Fransızlar ve birçok Avrupalı küçük çiçekleri ve çok büyümeyen bazı sebze türlerini küçük kavanozlar içinde büyütmeye çalışmışlardır.

Çiçek yetiştiricileri de fidelerini geç gelen ilkbahar donlarından korumak için pazarlara sergilemek amacıyla 10-15 gün önceden çıkarmışlardır.
Günümüzde yakıt üretiminin artması, ulaşım ve taşımacılığın kolaylaşması, kış aylarında çiçek ve sebze yetiştiriciliğinin çok karlı olması nedeni ile büyük yatırımlar ile yapılan profesyonel çiçek seraları kurulmaya başlandı. Bu seraların içerisindeki otomasyon makinaları ile çiçeğe zarar verebilecek hava, böcek ve benzeri şeyler ayrıştırılıyor.

Çiçekler tarım ürünlerinin birçoğunda olduğu gibi uzun zaman muhafaza edilip depolanamaz, bu nedenle kış aylarında tüketicinin ihtiyacı olan çiçeği temin etmek için yıl boyunca çiçek üretimi gerekmektedir. Çiçek üreticisi yıl boyunca çiçek üretebilmek için, ya üreteceği çiçeklerin üremesi için uygun bir iklim bulması veya bitkiler için yıl boyunca uygun yetişme şartlarını sağlayabilmek adına gerekli ısı ve diğer şartları sağlayacak seralar inşa etmesi gerekmektedir. Her iki seçenek de çiçek yetiştirmek için büyük bir yatırım maliyeti demektir. Çiçek gönder mek isteyen kişilere de bu yatırımlar yansımaktadır. İnternetten yada çiçekçi den çiçek siparişi veren kişiler fiyatların pahalılığından yakınmaktadırlar. Oysaki bu pahalılığın nedeni çiçek yetiştirilen seraların yetersizliği, üretim bilgisi eksikliği ve hava şartlarıdır.

Sevdikleriniz için ekonomik çiçek siparişi vermenin tek adresi Çiçek Vitrini sitesini ziyaret etmek.