Türkiye diri fay haritası üzerinde kırmızıyla işaretlediği yerleri isimleriyle sayan "Deprem Dede" Ahmet Mete Işıkara, Saros Körfezi'ndeki büyük tehlikeye dikkat çekerken, buradaki depremden Balıkesir'in çok etkileneceğini söyledi. Balıkesir Valiliğinde Vali Yılmaz Arslan ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyen Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, bir soru üzerine deprem riski en yüksek olan bölgelerle alakalı bir çalışmasının olduğunu ve bunu ilk defa Balıkesir'de kamuoyu ile paylaşacağını söyledi.

Işıkara, "Marmara'yı zaten biliyoruz. Saros'ta olacak bir depremden Balıkesir çok etkilenecektir. Balıkesir'in kendisi ve İzmir. İzmir'de de uzun süredir 6'nın üzerinde deprem söz konusu değil. Sonra Türkiye'nin güneybatı ucu ve Hatay var. Hatay zaman zaman 7'nin üzerindeki depremlere sahne olmuş ve uzun bir süredir Hatay'da deprem yok. Bu da çok önemli bence. Aynı şekilde Kahramanmaraş-Elazığ çizelgesi; yani Doğu Anadolu Fay Zonu üzerinde. Bir de Yedisu Fayı dediğimiz Erzincan'ın güneydoğusundaki 1992 Erzincan depreminden beri konuyla ilgili hocalarımız tarafından bu Yedisu Fayı olarak ifade edilir. Tokat, Çankırı ve de Gemlik, yani Kuzey Anadolu Fay Zonu'nun güney ucu var. Ama bu başka yerlerde de deprem olmaz anlamına gelmesin" dedi.

Prof. Dr. Işıkara, hazırladığı Türkiye diri fay hattı haritasını Vali Yılmaz Arslan ve basın mensuplarına dağıtarak kamuoyunun konuyla ilgili bilgilenmesinde fayda olacağını söyledi.
Editör: Haber Merkezi