Pamukkale Akhan Mahallesi'nde yaşayan işçi emeklisi Bayram Güngör(59) ile ev hanımı eşi Emine Güngör'ün(49) 3 oğlundan biri olan Mücahit Güngör, 18 Temmuz 2017 günü 20 AJ 327 plakalı motosikletiyle, Denizli- Afyonkarahisar Karayolu Pınarkent Kavşağı'nda bir TIR'la çarpıştı. Sağlık teknisyeni Güngör, yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Güngör çiftinin, diğer oğlu Ümit Güngör(29) de 7 Mayıs 2018 günü kardeşinin kaza yaptığı yere yakın mesafede 20 AAJ 777 plakalı otomobil ile refüje çarptı. Ümit Güngör olay yerinde hayatını kaybetti.

Başka bir üzüntü

Dokuz ay arayla aynı bölgede iki oğullarını trafik kazasına kurban veren Güngör çifti, Mücahit Güngör'ün hayatını kaybettiği kazada kusurlu bulunan TIR'ın sigorta şirketine tazminat davası açmayı kararlaştırdı.  Bu amaçla da Denizli Barosu avukatlarından A.K.'ye vekalet verdi. A.K. tarafından açılan davayı gören Denizli Asliye Ticaret Mahkemesi, geçen temmuz ayında aileye 112 bin TL 'ölüm tazminatı' ödenmesine hükmetti. Güngör çiftinin iddiasına göre avukat A.K. tazminatı tahsil etti ancak kendilerine vermedi. Baba Bayram Güngör ile anne Emine Güngör, avukatı geçen ay Denizli Barosu'na şikâyet etti.

Çift ayrıca avukat hakkında savcılığa 'dolandırıcılık' suçundan suç duyurusunda bulundu.

Boş kâğıda imza attırdı

Baba Bayram Güngör, yaşadıklarını şöyle anlattı:

"İki oğlumuzu kazada kaybettik. Büyük acı yaşadık ama insanlara güvendik. Kazada ölen oğlumuz Mücahit için ölüm tazminatı almak amacıyla avukat A.K.'ye vekalet verdik. Ancak bizi sürekli, 'anlaşıyoruz, hallediyoruz' diyerek, oyaladı. Bana boş bir kağıda imza attırdı. Diğer oğlumuzun adına dava açmak için ise başka bir avukata gittik. O davanın açılacağı sırada Mücahit için avukata 112 bin lira tazminat ödendiğini öğrendik. Avukat bize para ödemedi. Onlar bu işleri biliyor diye güvendik ama benim imzaladığım boş kâğıdı doldurmuşlar. Kâğıda 67 bin lira ödendiği yazılmış ancak biz hiç para almadık."