Üniversite eğitimlerini alan kişiler normal düzen içerisinde 22 yaşında mezun olabilirler. Bu süre daha yüksek yaşlara da rahatlıkla uzayabilmektedir. Bu durumda da erkek bireyler üniversite eğitimleri sonuçlandığı anda askerlik için uygun kişiler haline gelirler. Ülkemizde ki askeri düzen eğitimini tamamlamış ve 20 yaşını aşmış olan tüm erkekleri askere almaktadır. Bunun için kişilerin askerliklerini erteleme hakları bulunur. Bu hakla çerçevesinde ilk olarak kişiler tecil işlemlerini eksiksiz bir şekilde yerine getirebilirler. E Devlet Giriş Askerlik hakkında bilgi alabileceğiniz alanlardan birisidir. Bunun yanı bazı internet siteleri de sürekli olarak güvenli bilgiler vererek kişileri bilinçlendirmektedir. Bu sitelerden kişiler gerekli bilgileri rahatlıkla toplayabilirler.

www.ASKERLIKSORGULAMA.org sitesi üzerinden kişiler Tecil Sorgulama işlemlerini kolaylıkla gerçekleştirebilirler. Bu işlemler sonrasında da mevcut tecil hakları kendilerine belirtilmiş olur. Eğer kişiler be tecil haklarını kullanmak istiyorlarsa en yakın askerlik şubesine gitmeleri gerekmektedir. Giderlerken eğer yanlarında gerekli belgeleri hazır ederlerse orada herhangi bir sorun yaşamadan kısa sürede işlemlerini tamamlayabilirler. Aksi durumda kişilerin bu işlemler için ilk olarak gidip hangi belgelerin gerektiğini görmeleri gerekir. Ancak site üzerinden kişiler bu belgeleri rahatlıkla öğrenebilirler. Sonrasında belgeler ile şubeye giden kişilerin tecil işlemleri gerçekleştirilir. Bu işlemlerde yaşanan gecikmelerde kişilere para cezası uygulanmaktadır. Bu sebeple de kişilerin dikkatli olması gerekir.

Tecil hakkını kullanmayacak olan kişiler de şubelere giderek gelecek celp döneminde ki askerlik için başvuruda bulunabilirler. Bu işlemler sonrasında askerliklerinin hangi celp döneminde çıktığı ve nereye gidecekleri de internet sitesi üzerinden öğrenilebilmektedir. Kişilerin askere giderken yanlarında götürmesi gereken eşyalardan birliklerin adreslerine, ulaşım seçeneklerine ve diğer askerlik hakkında ki açıklamalara kadar birçok farklı konuda site üzerinden bilgi alınabilir.
Editör: Haber Merkezi