Edremit İlçesi'nde önceki gece 19.30 sıralarında başlayan sağanak yağmur bugün saat 03.00'e kadar sürdü. İlçe merkezi, Akçay, Zeytinli, Kadıköy, Güre ve Altınoluk beldelerinde yüzlerce ev ve işyerini su bastı, çok sayıda araç yollarda mahsur kaldı, bir çok maddi hasarlı trafik kazası oluştu. Yağışlar nedeniyle ilçenin Akçay çıkışında yer alan Kanlıdere'nin taşması sonucu, Edremit-Çanakkakale karayolunda trafik, 6 saat tek şeritten verildi. Balıkesir'den 9 kişilik Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) Kurtarma ekibi, ev ve işyerlerinde mahsur kalanları kurtarmak için çalıştı.

Sabah saatlerinde işe gidenler, cadde ve sokakları kaplayan çamurların içinde yürümekte zorluk çekti. Edremit Cumhuriyet Meydanı'nda biriken kum ve çakılın yanı sıra yağmur suyu rögarlarına sürüklenen asfalt parçalarını görenler hayrete düştü. Ev ve işyerleri sular altında kalan vatandaşlar, Edremit Belediyesi'nin yeterli önlem almadığı için sel baskınlarının sıklıkla yaşandığını öne sürdü.

Edremit Kaymakamı Osman Tunç, "Yaşadığımız büyük bir felaketti. Metrekararaye 117 kilogram yağış düştüğü bilgisi var. Şu ana kadar can kaybı bilgisi bize ulaşmadı. İnşallah böyle bir şey yaşanmaz. Belediyelerimiz alarma geçti, kurtarma çalışmalarında askeri birliklerden de destek aldık. Hasar tespit çalışmalarına başladık ama şu an net bir bilgi yok" dedi. Bu arada Balıkesir Valisi Ahmet Turan'ın da bölgeye gitmek üzere yola çıktığı öğrenildi.

Bazı yollar hala sular altında

Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde etkili olan sağanak yağmur nedeniyle araç trafiğine kapanan Burhaniye ile Akçay arasındaki sahil yolunda sular çekilmedi. Bu nedenle yol kullanılamıyor. Zeytinli Beldesi Dalyan Mevkii'nde göle dönen yolda bazı araçlar su içinde kaldı. Burhaniye Belediyesi'ne bağlı ekipler yol girişini trafiğe kapattı. Gece su içinde taksisiyle mahsur kaldığını ve son anda kurtarıldığını dile getiren taksi şoförü Nuri Hanay, 4 saat kurtarılmayı beklediğini anlattı. Hanay, "Saat 02.30'da söz konusu yoldan geçerken aracım stop etti. Yan yan kaydı. Ben de kendimi zor kurtardım. Valiliğin yardım ekiplerini aradım. Geç de olsa geldiler" diye konuştu.
Öte yandan Balıkesir Valisi Ahmet Turhan ve Edremit Kaymakamı Osman Tunç da bölgede inceleme yaptı.
Edremit'te hayatı olumsuz etkileyen sağanak yağmurun ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı da bölgeye 24 personel, 2 hidrolik sistemli araç, 15 motopomp, 3 kamyonet, 3 itfaiye aracı, 1 kamyon bir otobüs ve bir küçük arama botu gönderdi.
Editör: Haber Merkezi