Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Bilişim Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Şevki Işıklı, aileleri Facebook konusunda uyardı. Işıklı, sevilen kadın karakterler adına açılan hesapların çocukları kandırdığını söyledi. İletişim kurdukları çocukların müstehcen fotoğraflarını isteyen bu kişiler, fotoğrafları bazı internet sitelerinde pazarlıyorlar.

Ebeveynler sosyal medyada çocukların arkadaşı olmalı diyen Işıklı, "Çocuğun gündelik yaşamı gibi bilgisayar internet güvenliği de evde olağan gündem olmalı. Çocukların okulda neler yaptıkları kadar internette neler yaptıkları da konuşulmalı.” dedi.

“Ebeveynler, çocuğunun meşgul olduğu her şeyle meşgul olmalı.” diyen Işıklı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Evet, “her şeyle” ilgilenmeli. Örneğin zaman geçirdiği etkinlikleri takip etmeli, kullandığı akıllı teknolojileri kullanabilmeli, vakit geçirdiği internet sitelerine girmeli, arkadaşlarını tanımalı. Ebeveynler, çocuklarının 24 saatinin hesabını verebiliyor olmalılar. Çocukların Facebook veya Twitter gibi hesaplarına arkadaş olarak üye olmalılar. İster fake hesapla, değilse kendi hesaplarıyla. Çocuklar kontrol edildiklerinin farkında olmalı. Fakat bu baskıcı bir kontrol olursa, karakter gelişimini olumsuz etkileyebilir. Genel bir ilke olarak söyleyeyim. Çocuğun gündelik yaşamı gibi bilgisayar internet güvenliği de evde olağan gündem olmalı. Çocukların okulda neler yaptıkları kadar internette neler yaptıkları da konuşulmalı.”

Aileler de durumdan şikayetçi. İsmini vermek istemeyen bir kişi, Küçük Ağa dizisinin çocuk oyuncularından Emre Berke Zincidi ve Birce Akalay adına açılan bir hesaptan kızının müstehcen fotoğraflarının istendiğini söyledi.




Editör: Haber Merkezi