Ergenekon, Balyoz, Şike, Askeri casusluk, KCK gibi dava ve soruşturmaların da yürütüldüğü özel yetkili hakim ve savcıların görev yaptığı Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi, geçen yıl hizmete açılan Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na taşınıyor. Adliyenin taşınmasına 5 Mayıs’ta başlanacak. Özel yetkili adliyenin İSTOÇ yakınlarında yeni binası yapılana kadar geçici olarak Çağlayan’a taşınacağı ifade edildi.

Bu arada, yakın zamanda adliyenin taşınacak olması üzerine burada görev yapan gazeteciler anılarını Twitter’da paylaştı. Muhabirlerin anıları Twitter’da Türkiye’de en çok konuşulan konular arasına girdi.

Gazetecilerin ‘Beşiktaşadliyesi’ başlığıyla yazdığı tweetlerinden bazıları şunlar:

"TRT muhabiri Seyid Kılıç: Açıklıyorum, canlı yayından canlı yayına koşarken kızımı okulda unuttuğum yer.

Cihan muhabiri Osman Arslan: Ergenekon sanığı, basının fark etmemesi için elleri cebinde ıslık çalar gibi çıktığı ancak görüntülenmekten kurtulamadığı yer.

Habertürk muhabiri Bülent Ceyhan: Müvekkilinin birkaç gün önce öldüğünden habersiz duruşmada savunma yapan avukatın mahcup olduğu yerdir.

Zaman muhabiri Büşra Erdal: Ergenekon başladığında bir general, avukatının ‘Büşra Erdal’ı tanıyor musun?’ diye sorduğu, benim de tanımadığımı söylediğim yer.

Anadolu Ajansı muhabiri Murat Kaya: Dursun Çiçek’in ilk geldiği zaman, heyecanla avukatı Mustafa beye koşup, ‘Dursun beyy’ diye bağırmıştım.

Milliyet muhabiri Esra Alus: Savcı ve hakimlerin basın mensuplarıyla köşe kapmaca oynadığı yerdir.

Show TV muhabiri Doğanay Topçu: Yıldız Tilbe’nin soru soran gazetecilere bağıra bağıra 'delikanlım' şarkısını söylediği yerdir.”

DHA muhabiri Selahattin Günday: Muhabirin ‘Ergenekon yüzünden sabahlara kadar çalıştım en verimli çağımda. Evlenemedim bu yüzden’ dediği yerdir.

İHA muhabiri Yusuf Melikoğlu: Bir muhabirin Tarkan’ın elini tutarak ‘canım üzülme! her şey güzel olacak’ dediği yerdir.

Akşam muhabiri Seda Kılıç: Adliye muhabirlerinin giremediği tek adliye.