Olay, Yeni Datça yolu üzerindeki bir markette önceki gece 01.30 sıralarında meydana geldi. Bir restoranda çalışan garsonlar 27 yaşındaki Y.E.K. ile aynı yaştaki E.B., kaldıkları eve giderken, kapalı olan marketin önündeki içi buğday dolu çuvalı alıp kaçtı. Marketin üstündeki dairede oturan ve duyduğu sesler üzerine dışarı çıkan işyeri sahibi Hüseyin Somancıoğlu kaçan iki kişiyi gördü. Somancıoğlu hemen polise haber verdi. Bölgeye sevk edilen çok sayıda polis ekibi, Yunus Nadi Caddesi'nde kendilerini fark edip çuvalı attıktan sonra kaçmaya başlayan iki kişiyi kıskıvrak yakaladı.
Gözaltına alınan Y.E.K. ile E.B., polis merkezine götürüldü. Market sahibi Somancıoğlu tarafından da teşhis edilen iki kişinin daha önce hiçbir suça karışmadıkları belirlendi. İki garson ifadelerinde, besledikleri güvercinlerin aç oldunu, paralarının olmaması nedeniyle böyle bir şey yaptıklarını dile getirip, market sahibinden özür diledi.
Gençlerin hata yaptıklarını anladıklarını dile getiren Hüseyin Somancıoğlu, şikayetçi olmaktan vazgeçti. Somancıoğlu, iki gençten polisteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından yanına gelmesini isteyip buğdayı ücretsiz vereceğini kaydetti. Büyük pişmanlık yaşayan iki garson işlemlerinin tamamlanmasının ardından serbest bırakıldı.
Editör: Haber Merkezi