Balıkesir Ayvalık'ta iki otomobil kavşakta çarpıştı. Bugün saat 01.00 civarında meydana gelen kazada 2 kişi hayatını kaybederken, 8 kişinin de yaralandığı belirtildi. Yaralıların arasında beş aylık bir de bebek var. Kaza yapan araçta bulunan 10 kişinin lunaparktan döndüğü öğrenilirken, öteki araçta bulunan üç kişinin ise aracı bırakarak kaçtığı öğrenildi.

Kaza, bugün saat 01.00 sıralarında, Küçükköy Mahallesi Sarımsaklı Mevkisi'ndeki kavşakta meydana geldi. Kavşaktan karayoluna çıkan Mehmet Çil yönetimindeki 10 LA 174 plakalı otomobile, Ayvalık'tan İzmir yönüne gelen, sürücüsünün kimliği belirsiz 10 YG 091 plakalı otomobil, hızla yandan çarptı.

Kazada hepsi aynı araçta bulunan ve Sarımsaklı'daki bir lunaparktan döndüğü öğrenilen 10 kişiden Nazife Hızlı ve Aysel Çil öldü. Sürücü Mehmet Çil ile 5 aylık Efe Çil, Hüseyin Hızlı, Hasan Çil, Hasan Hızlı, Aysel Hızlı, Derya Gül Hızlı ve Mehmet İlbuz yaralandı.

Diğer otomobildeki sürücü ve iki arkadaşı, kaza yerinde aracı bırakıp kaçtı. İhbar üzerine kaza yerine gelen acil yardım ekipleri, 8 yaralıyı ambulanslarla Ayvalık Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Tedaviye alınan yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi. Kaza yerinde yapılan incelemenin ardından ölenlerin cesetleri morga kaldırıldı. Polis ve jandarma, kaza yerinden kaçan sürücü ve yanındakilerin belirlenip yakalanması için çalışma başlattı. Kazayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.