CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, Soma'daki ölümlere tepki göstererek açıklama yaptı. Ören şunları belirtti: "İşçi ve emek kenti Soma'dan gelen maden kazası haberleri hepimizi derinden üzmektedir. Maalesef acı bir haber daha gelmiştir. Cenkyeri Işıklar bölgesinde faaliyet gösteren özel bir firmaya ait kömür ocağında 38 yaşındaki işçi Mustafa Asal banta kapılarak hayatını kaybetmiştir. 
Neredeyse her ay yaşanan iş kazalarında işçilerin yaşamlarını yitirmesi Soma'da olağan hale gelmiştir. Canların yitip gitmesinin bu kadar sıradan hale gelmesi acı bir durumdur. 2011 seçimlerinden bu yana Soma'daki kömür ocaklarında meydana gelen iş kazalarında 12 işçi hayatını kaybetmiştir. 
CHP Manisa milletvekilleri olarak, kömür ocaklarındaki iş kazalarının önüne geçilmesi iş güvenliği önlemi alınması için Meclis'te defalarca konuştuk. TBMM Başkanlığı'na araştırma önergeleri, soru önergeleri verdik. Fakat hem AKP milletvekilleri, hem de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı kazaları görmezden gelerek, kulaklarını tıkadı. 
Her kazadan sonra ocakları denetleyip, toplumun tepkisini azaltmak ocakları geçici olarak kapatması iş kazalarını önlemeye yetmediği açıktır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın görevi sadece SSK primi toplamak değildir. İş kazalarını önlemek, iş güvenliği ve işçi sağlığı konusunda tedbirler almak ve denetlemek öncelikli görevidir. Tüm kazaların özel şirketlere ait madenlerde meydana gelmesi ciddi bir denetim zafiyeti olduğunun göstergesidir. 
Maden ocaklarında işçilere iş güvenliği eğitimini mutlaka vermeli ve her işçinin bu güvenlik kurallarına uyması sağlanmalıdır. Her işçi kendi güvenlik tedbirini denetleyecek nitelikte eğitilmelidir. Bu konuda sendikalar daha duyarlı olmalı, işçilerin can güvenliği ön plana çıkaran taleplerinde ısrarcı olmalıdırlar. 
Artık Soma'nın sabrı kalmamıştır. Bir işçinin daha yaşamını yitirmesini hiçbirimiz istemiyoruz. Bunun için Soma el birliği ile yaşam hakkını savunmalıdır. Kara elmas diyarı Somamız, sadece ölümlerle anılsın istemiyoruz."