Hayvanlara karşı duyulan öfke kimi zaman çok üst boyutlara varmaktadır. Sesi dahi çıkmayan köpeklere yapılan eziyet ve haksızlık televizyonların haber saatlerinde eksilmeyen bir haber olmaktadır. Bu durum bir köpeği ya da kuşu olan hayvan severlerin canını fazlasıyla sıkan ve üzen bir durumdur. Hayvanlar da insanlar gibi sevgiye, bakıma, ilgiye ve şefkate ihtiyaç duyan canlılardır. Bu can taşıyan hayvanlara zarar vermek ise insanlık dışı bir durumdur. Işkence yaparak zarar veren insanlar için kanunlar tarafından özel cezalar verilir. Bu cezaların caydırıcı nitelikte olması çok önemlidir. Aksi halde hatayı yapan kişiler tekrardan aynısı yapabilir. Bakmaya gücü olmayanların satılık yavru köpekler satın almasına gerek yoktur. Gerek olmadığı gibi hayvanlara kendi doğalarından daha çok zararları dokunur. Satın alacağınız koruma amaçlı köpekler ile güvenli  bir hayat sürebilirsiniz. 

Küçüklüğünden Beri Yanında Olun 

Küçük yaşlarda satın alınan köpekler, sahiplerine karşı daha bağımlı olurlar. Satılık pug yavruları cinsindeki köpekler ise insanı ürküten türdedir. Sahiplerinin son derece soğuk kanlı olması gerekir. Köpek satın almadan önce bir köpeğe bakmak için sağlıklı bir birey olmanız gerekir. Fiziksel sağlığın yanı sıra ruhsal anlamda da sağlıklı olmak bir köpeğe bakıcılık yapmak için oldukça önemli bir konu olmaktadır. Bu cinsteki köpekler çeşitli mizahlara sahip olmaktadır. Köpeklerinde bir can taşıdığı düşünülerek ihtiyaçları göz ardı edilmemelidir. Barınaklardan  satın alacağınız bu yavrulara en iyi bakımı vermeniz gerekir. Bu sayede köpeğin özgür hayatını aramasına sebebiyet vermemiş olursunuz. Süs köpeği cinsine sahip olan bu köpekleri satın alarak hayvan sevginizi arttırabilirsiniz. Bir canlının başını okşamak müthiş bir enerji verir. Hele ki bu durum, derdini bile anlatamayan canlılar için çok hassas bir konudur. 

Köpeklerin Yeri Sıcak Bir Yuvadır

Satılık pug cinsi köpeklerin yeri barınaklar değildir. Sıcacık bir yuvaya insanlar kadar hayvanlarda muhtaçtır. Yeni sahibi gelip köpeği alana kadar barınakta bakıcıları tarafından bakımı sağlanmaktadır. Bu sayede hayvana bakacak birileri muhakkak vardır. Sokakta bulunan ve başı boş köpekler de belediye ekipleri tarafından toplanarak barınaklara getirilir. Satın alacağınız köpekler  için gerekli malzemeleri bizden temin edebilirsiniz. Her şeyden  önce en sadık hayvan olarak tabir edilen köpekler için en uygun zaman dilimi, onları bebekken satın almanız olacaktır. Köpeği siz satın almadan önce gerekli kontrolleri tarafımızca yapılmaktadır. Ayın belirli dönemlerin sağlık kontrollerinden geçerler. Aşıları da tam tamına yapılmış olarak size verilir. En yakında bulunan veterinere bakımlarını yaptırıyoruz. Bu anlamda bitli, pireli ve hastalıklı köpekler için bakımlarını yaptırıyoruz. Hayvan satın almadan önce onlarla ilgilenmeyi kafanızda oturtun. Çünkü barınmak kadar hayvanlara sevgi vermeniz de çok önemlidir. Saatinde yemeğini vermeniz, onunla konuşmanız, çeşitli oyunlar oynamanız aranızda bağı kuvvetlendirecektir.

Editör: Haber Merkezi