Geçtiğimiz hafta Cerrahpaşa kurye merkezinde tekrar bir araya gelen İnci Kurye moto kurye personelleri, sektörde yaşanan sorunların çözümü için yine düşüncelerini paylaştı.

Kurye hizmetlerinde özellikle büyük şehirlerde trafik keşmekeşi frmalar açısından olumsuz sonuçlar yaratabiliyor. Buna bir de yol bilgisi ve sürüş ehliyetine sahip olmayan personel çalıştırılması eklendiğinde, müşteri beklentisi olan hızlı ve güvenli taşıma ne yazık ki bir türlü gerçekleşmiyor. Bu noktada tüm görev ise yalnızca kurye firmaların kendi çaba ve çalışmalarına bakıyor.

Değerlendirme çalışmalarında dereceye giren şubelerine kask ve reflektif yelek hediye eden firma, ayrıca katılım ve başarı belgelerini de tüm personellerine dağıttı. Uygulamada dereceye giren ilk üç şube ise Gürpınar kurye ilk sırada olmak kaydıyla ikinciliği Kumburgaz ve üçüncülüğü de Tahtakale şubeleri aldı.

2014 Yılı genelinde tüm personellerine sürekli olarak kurum içi eğitim veren ve bunu pratiktede sergileyen firma, bu sayede müşteri-kurum-personel arasında tam bir uyum yakaladıklarını kaydetti. Eğtimlerin ardından bu yılın başı ile birlikte başlayan performans değerlendirme çalışmasını ise tüm şubelerine uygulayan İnci Kurye, bu çalışmanın da oldukça verimli geçtiğini ve şubeler arası daha disiplinli bir yarışın meydana geldiğini dolayısıyla kazanaın hem personel hem işletme hem de müşteri olduğunu bildirdi.

Kalifiye personel kadrosu ve teknolojik yenilenmenin kurye hizmetleri için önemli olduğuna değinen firma yetkilileri, müşteri beklentisinin de hızlı teslimat konusunda ise süreklililiği aradığını da dile getirdi. Bu nedenle en kısa sürede teslimat için yeni uygulamalarını hayata geçiren ve bunu pilot bölge olarak Kumburgaz kurye şubesinde deneyimleyen firma, alınan sonuçların son bir ay içinde verim olarak yüzde seksen olumlu geri dönüş sağladığını ifade etti. Uygulamanın yıl sonuna kadar tüm şubelerde hayata geçmiş olacağını da duyuran firma yetkilileri, bunun yalnızca kendileir için değil, tüm sektör için önemli bir gelişme olduğunu da sözlerine eklediler.

Performans değerlendirmesi sonuçları ise Gürpınar, Kumburgaz ve Tahtakale kurye hizmetleri arasında ilk üç olarak sıralandı.

Editör: Haber Merkezi