Gülçin Karaegemen - Müstakil Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD), Genel İdare Kurulu Toplantısı'nı 8-9 Mart tarihlerinde, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun katılımı ile İzmir'de gerçekleştirecek. İzmir'in EXPO adaylığının gündemin ana maddesini oluşturacağı zirve, "Herkes İçin Sağlık" ana teması için gerçekleştirilecek. MÜSİAD olarak iki ayda bir farklı illerde Genel İdare Kurulu Toplantısı gerçekleştirdiklerini İfade eden MÜSİAD İzmir Şube Başkanı Abdurrahman Çabuk, "EXPO bilinirliğini, farkındalığını artırmak istiyoruz. Bunun için Sağlık Bakanımızın katılımı ile 'Herkes İçin Sağlık' teması ile EXPO'ya katkı koyacağız" diye konuştu.

EXPO bilinirliğini arttırmak istiyoruz


MÜSİAD Genel Merkez, şube ve temsilcilik bazında tüm üyelerin katılımı ile Genel İdare Kurulu Toplantısı düzenleyeceklerini  ifade eden Abdurrahman Çabuk, MÜSİAD olarak iki ayda bir farklı illerde bu toplantıları gerçekleştirdiklerini belirterek, "Bu toplantımızı ise Ege'nin büyük sanayi, tarım, turizm ve kültür şehrinde gerçekleştireceğiz. Kamu ve özel sektörü bir araya getiren bu toplantılarla yaşanan sorunlarının, çözüm önerilerinin istişare edildiği bir ortam yaratıyoruz. MÜSİAD İzmir Şubesi ev sahipliğinde EXPO bilinirliğini, farkındalığını artırmak istiyoruz. Bunun için Sağlık Bakanımızın katılımı ile 'Herkes İçin Sağlık' teması ile EXPO'ya katkı koyacağız. Swissotel'de gerçekleştireceğimiz çalıştaya Türkiye genelinde faaliyet gösteren 35 MÜSİAD Şube Başkanı, yönetim kurulu üyeleri, 14 temsilcilik, yurtdışı temsilcilikleri ve MÜSİAD üyesi işadamları katılacak" dedi.

'Bakana sorunları anlatacağız'


Sağlık turizmi ile ilgili bir panel gerçekleştireceklerini belirten Çabuk, EXPO'yu İzmir'in alacağından tereddütlerinin olmadığını açıkladı. "Alamasak bile EXPO'yu alacak kadar yatırımların İzmir'e kazandırılmasını istiyoruz" diyen Çabuk, şunları kaydetti: "Bakanımız ilk defa böyle özel bir toplantıya katılıyor. EXPO'ya katkı sağlama, turizmi çeşitlendirme çalışmalarına bizde katkı koymak istiyoruz. Bakana EXPO'daki sağlık ile ilgili yatırımları, sorunları, çözüm önerilerimizi anlatacağız. Tüm şubelerimizden gelen önerileri bu toplantıda ileteceğiz." Gerçekleştirecekleri toplantıda "Herkes İçin Sağlık" konulu resim yarışmasının ödüllerini de vereceklerini belirten Çabuk, dereceye giren öğrencilerin resimlerinin İzmir'deki çocuk hastanelerinde daimi olarak sergileneceği anlattı.